Πηγή Εικόνας: https://dimand.gr/projects/maroussi-campus/

Επενδυτικό ακίνητο, επί της οδού Κηφισίας 65 στο Μαρούσι, με μισθωτή την PwC (εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών) αφορά η συμφωνία αγοραπωλησίας που ανακοινώθηκε χθες από την Dimand.

Αγοραστής είναι Eurobank και το συμφωνηθέν τίμημα 74,4 εκατ. ευρώ.

Η Dimand κατασκευάζει στο εν λόγω ακίνητο ένα εμβληματικό υπερσύγχρονο συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 24.940 τ.μ. σε δύο κτηριακούς όγκους. Βάσει του χρονοδιαγράμματος θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στον μισθωτή του το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Όταν η αγοραπωλησία ολοκληρωθεί το ακίνητο θα διαχειρίζεται η Grivalia Management, εταιρεία με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση αξίας 3,1 δισ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται το χαρτοφυλάκιο της Eurobank.

Η μίσθωση του εν λόγω συγκροτήματος γραφείων στην PwC είχε ανακοινωθεί το περασμένο καλοκαίρι και όπως είχε τονιστεί θα πρόκειται για νέο αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς, με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου ΑΣ.Π.Α. Design.

Ανεγείρεται με βάση τις αρχές της αειφορίας και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο φιλικό, ευέλικτο και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας. Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση WELL και LEED στη βαθμίδα Gold, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης του αμερικανικού φορέα USGBC.

Όπως έχει σημειωθεί από τα στελέχη της PwC το νέο κτήριο που θα στεγάσει τη δραστηριότητα της θα αναβαθμίσει το υβριδικό μοντέλο απασχόλησης που ήδη εφαρμόζει η εταιρεία και θα χαρακτηρίζεται από την ποικιλομορφία των χώρων (αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες, εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι συνεργασίας, χώροι χαλάρωσης κ.ο.κ.).

Προβλέπονται ακόμη ειδικά διαμορφωμένοι, συνεργατικοί χώροι φιλοξενίας για τους πελάτες, τους συνεργάτες και για εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά προγράμματα. Μεταξύ των κτηρίων αναπτύσσεται ακάλυπτος χώρος πρασίνου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η Dimand μέσω της θυγατρικής της Arcela Investments Limited, υπέγραψε με την Eurobank προσύμφωνο, για την πώληση του συνόλου των μετοχών της 100% θυγατρικής κυπριακής εταιρείας Severdor Ltd. Η Severdor αποτελεί τη μοναδική μέτοχο της ελληνικής εταιρείας Insignio Μ.Α.Ε. η οποία είναι ιδιοκτήτρια του οικοπέδου επί της Κηφισίας 65 στο Μαρούσι. Η οριστική πώληση των μετοχών θα λάβει χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του συγκροτήματος γραφείων και την παράδοση αυτού προς χρήση στο μισθωτή του.

Πηγή Εικόνας: https://dimand.gr/projects/maroussi-campus/
Πηγή Εικόνας: https://dimand.gr/projects/maroussi-campus/