«Καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης και διαχειρίζομαι κρίσεις» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Βραδυνή».

Όπως υπογράμμισε, έστω και μια ζωή που σώθηκε επειδή υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες υπερδιπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, και έστω και μια παραπάνω πτήση που ήρθε και ενίσχυσε μια τοπική κοινωνία σε περίοδο κρίσης, είναι σημαντικά. «Στο υπουργείο Υγείας καταφέραμε να κρατήσουμε όρθιο ένα υγειονομικό σύστημα με πολλές παθογένειες που είχε κληρονομήσει από το παρελθόν, και ενώ άλλα κραταιά ευρωπαϊκά συστήματα κατέρρεαν. Με εξαιρετικό σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης καταφέραμε να ανοίξουμε τη χώρα στους ταξιδιώτες, χωρίς να έχουμε ακόμα εμβόλια. Αργότερα αναπτύξαμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού- υπόδειγμα για τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Στο υπουργείο Τουρισμού επιμηκύναμε τη σεζόν, “φωτίσαμε” λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς, προχωρήσαμε σε στρατηγικές συμφωνίες, προωθήσαμε το city break και αναβαθμίσαμε συνολικά το τουριστικό μας προϊόν». δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για την πορεία της ερχόμενης τουριστικής περιόδου επεσήμανε ότι τα μηνύματα που έρχονται είναι εξαιρετικά ευοίωνα τόσο από την επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» που ήδη ξεπερνά τις επιδόσεις της προ πανδημίας περιόδου, όσο και από τις προκρατήσεις οι οποίες τον Ιανουάριο ήταν 20% πάνω συγκριτικά με τις αντίστοιχες του Ιανουαρίου του 2019. Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, συνεχίζεται η προσπάθεια με στόχο η Ελλάδα να τοποθετηθεί στον παγκόσμιο χάρτη τουρισμού ως προορισμός 365 ημέρες το χρόνο, τη στιγμή που ήδη η Αθήνα φέτος δεν σταμάτησε να υποδέχεται επισκέπτες, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα, ενώ η κρουαζιέρα σταμάτησε για μόνο ένα μήνα.

Σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την αρχή της διακυβέρνησής της μέχρι σήμερα, απέδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέρχεται αποτελεσματικά στις όποιες δυσκολίες προκύπτουν και να είναι δίπλα στον κάθε πολίτη, εφαρμόζοντας πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο, ενώ εν μέσω αυτών αντιξοοτήτων πήγε την Ελλάδα μπροστά φέρνοντας επενδύσεις και έργα ανάπτυξης.