Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του τουρισμού η «Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά» πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 την ετήσια εκδήλωση της στo Παλιό Λιμάνι Χανίων. Διανύοντας εφέτος τον 5ο χρόνο δράσης της, η «Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά» υποδέχεται τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμό (ΕΟΤ) στο σχήμα συνεργασίας της, μεγιστοποιώντας τη δυναμική και την περαιτέρω προβολή του προορισμού.

 Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ «η επόμενη μέρα του τουρισμού θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική σε σχέση με την προ covid εποχή. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε όλα τα όπλα που έχουμε στην διάθεσή μας. Κυρίως χρειαζόμαστε ένωση δυνάμεων. Γι’ αυτό αποφασίσαμε στον ΕΟΤ να συμμετάσχουμε ενεργά στις συμπράξεις της Marketing Greece και του ιδιωτικού τομέα σε συγκεκριμένους προορισμούς. Απόψε παρουσιάσαμε μια από τις συνεργασίες μας στα Χανιά. Ο προορισμός αποκτά ένα ακόμα πλεονέκτημα το οποίο πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά το επόμενο διάστημα! Ενισχύουμε στην πράξη το τουριστικό μας προϊόν!»

Έχοντας υλοποιήσει πλήθος ενεργειών, ψηφιακές καμπάνιες προβολής, δημιουργία content (video, φωτογραφικό υλικό, ταξιδιωτικά αφιερώματα στο discovergreece.com, δημοσιογραφικά ταξίδια με διεθνή ΜΜΕ) η «Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά», με όχημα 3 νέα videos, εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στις ξεχωριστές εμπειρίες και την αυθεντική ταυτότητα του προορισμού. 

Ειδικότερα, τα videos Chania By Locals αφηγούνται το πλήθος των ιστοριών που πηγάζουν από τις παραδόσεις και τους πολιτισμούς που ζουν μέχρι σήμερα στην παλιά πόλη των Χανίων, προσδίδοντας της αυτόν τον μοναδικό χαρακτήρα. Τρεις (3) διαδρομές με διακριτό χαρακτήρα παρακινούν τον θεατή να ανακαλύψει την ιστορία, την αρχιτεκτονική, τις τέχνες και τη γαστρονομία της πόλης, ενώ παράλληλα τον προτρέπει να έρθει σε επαφή με τους ίδιους τους κατοίκους, αποκτώντας πρόσβαση στην ουσιαστικότερη πλευρά του προορισμού.

Chania by Locals | Venetian Harbor-Topanas-Splatzia https://youtu.be/V8aLYSiwOzo

Chania by Locals | Koum Kapi-Tabakaria https://youtu.be/3HrksZTLDdU

Chania by Locals | Halepa & more https://youtu.be/lqkiEzda9WQ

Στο σημείο αυτό η Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece εστίασε στο σημαντικό έργο που πραγματοποιεί η σύμπραξη λέγοντας πως «η αποτελεσματικότητα του έργου της Σύμπραξης είναι κυρίως προϊόν της εξαιρετικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους partners της. Και η ένταξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Σύμπραξη όχι μόνο επιβεβαιώνει την ποιότητα του έργου που υλοποιείται εδώ και πέντε (5) χρόνια, αλλά έρχεται να υποστηρίξει δυναμικά και τη συνέχειά του. Οι συνθέσεις δυνάμεων είναι και αυτές που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση ενός προορισμού και θέτουν τις βάσεις για την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού. Ένα θερμό ευχαριστώ στους partners για την εμπιστοσύνη, τη συνέπεια και τη συνέχεια στο κοινό μας όραμα για τον προορισμό των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής τους».

Από την πλευρά του ο Μανώλης Γιαννούλης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων δήλωσε ότι μια πρωτοποριακή ιδέα ευόδωσε και έγινε ένα πετυχημένο παράδειγμα και για άλλους προορισμούς. Η παρουσία όλων των εταίρων αλλά και η ένταξη του ΕΟΤ σε αυτή την προσπάθεια, και φυσικά η σταθερή και διαρκής στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, δείχνει ότι το χτίσιμο συμμαχιών και η συλλογική προσπάθεια φέρνουν αποτελέσματα, ανεβάζουν τον τουρισμό μας και αποδίδουν τα οφέλη στην κοινωνία και τον τόπο.