Άδωνις Γεωργιάδης - Γεωργία Ρεμπούτσικα
Άδωνις Γεωργιάδης - Γεωργία Ρεμπούτσικα
Πηγή Εικόνας: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Η φρέσκια και αποφασιστική Γεωργία Ρεμπούτσικα, διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΣΥΠ – ΕΛΟΤ, έχει τσαγανό!

Δεν δίστασε να φτάσει στο γραφείο του γραμματέα ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου – χωρίς να έχει ραντεβού – για να διεκδικήσει ό,τι δικαιούται ο Οργανισμός που διευθύνει.

Το γραφείο του γενικού γραμματέα δεν έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ο εντοπισμός του ακόμη και από τους υπαλλήλους άλλου ορόφου είναι δύσκολη δουλειά, καθώς βλέπουμε συχνά ότι δεν είναι σε θέση να το προσδιορίσουν με ακρίβεια….

Αναλάβαμε λοιπόν να οδηγήσουμε την κα Ρεμπούτσικα στο γραφείο του κ. Σκάλκου  χωρίς να γνωρίζουμε ποια είναι, αφού ζήτησε ευγενικά βοήθεια χωρίς και εκείνη να γνωρίζει τη δημοσιογραφική ιδιότητα…

Φθάσαμε μπροστά από μία μικρή πόρτα την ανοίξαμε και είδαμε τον γενικό γραμματέα  να κάθεται στο γραφείο του έχοντας την πόρτα του γραφείου του ανοικτή.

Η διευθύνουσα σύμβουλος γνώριζε τον κύριο Σκάλκο, ο οποίος όμως είχε συνάντηση με υπηρεσιακή υπάλληλο – με την πόρτα πάντα ανοιχτή!

Η κα Ρεμπούτσικα μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό έβαλε αμέσως το θέμα που την απασχολούσε, ζητώντας ο Οργανισμός να λάβει τα χρήματα που δικαιούται. Ανέρχονται σε 250.000 ευρώ για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που θα αποφέρει έσοδα 450.000 ευρώ. Ο κ. Σκάλκος πριν ρωτήσει για τη δική μας παρουσία είπε να λάβει  το email με τα σχετικά δικαιολογητικά και να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία.

Εμείς παρόντες στη συνάντηση  κατανοήσαμε ότι όταν από την μία πλευρά υπάρχει ένας γραμματέας με την αμεσότητα και τη συμπεριφορά του κου Δημήτρη Σκάλκου και από την άλλη πλευρά  μία διευθύνουσα σύμβουλος ενός κρατικού Οργανισμού με τα χαρακτηριστικά της κας Γεωργίας Ρεμπούτσικας, πιθανότατα το Δημόσιο να αλλάξει πρόσωπο έναντι των πολιτών σε πιο σύντομο χρόνο από ότι θα περίμενε κανείς.

Δεν  μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι πολιτικός  προϊστάμενος και των δύο είναι  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, που πάντα επιδιώκει να δίνει άμεσα λύσεις σε προβλήματα. Πιθανότατα να έχει περάσει  τη ίδια  γραμμή και στους πολιτικούς υφισταμένους.