Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην καταστροφή καλωδίου από εκσκαφικό μηχάνημα κατά τη διάρκεια εργασιών στους σιδηροδρόμους φαίνεται ότι οφείλεται η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa, η οποία έχει προκαλέσει χάος στα αεροδρόμια της Γερμανίας, ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε πτήσεις της εταιρίας παγκοσμίως.


Χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν για ώρες από τα προβλήματα που προκάλεσε στο πτητικό πρόγραμμα της Lufthansa η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής. Στη Φρανκφούρτη δεν πραγματοποιήθηκε καμία πτήση της εταιρίας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο κεντρικός κόμβος, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις της Lufthansa εντός Γερμανίας και οι επιβάτες κλήθηκαν να μετακινηθούν σιδηροδρομικώς.

«Επηρεάζεται κάθε πτήση μας, οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο να σχετίζεται με την ασφάλεια των πτήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκλήθηκε από κατασκευαστικές εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Φρανκφούρτη. Πολλά καλώδια οπτικών ινών της Deutsche Telekom κόπηκαν από εκσκαφέα, μετέδωσε η ραδιοτηλεόραση της Έσσης.

Την Τρίτη, χάκερ επιτέθηκαν στα συστήματα της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρίας SAS, η οποία ανήκει στο δίκτυο Star Alliance της Lufthansa, προκαλώντας προβλήματα στις πτήσεις. Δεν υπάρχουν ωστόσο ανάλογα στοιχεία για κάποια κυβερνοεπίθεση εναντίον της Lufthansa.