Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψηλά θα παραμείνουν οι τιμές της ενέργειας για την βιομηχανία την επόμενη  διετία προεξοφλεί ο Μιχάλης Κολακίδης διευθύνων σύμβουλος του Τιτάνα μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές, σημειώνοντας ότι η βιομηχανία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ για τον προσδιορισμό των τιμών της υψηλής τάσης για τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας ότι  οι διαπραγματεύσεις αφορούν  και την υλοποίηση επένδυσης σε φωτοβολταϊκα με σκοπό  την ηλεκτρική αυτονομία του Τιτάνα.

Η επιμονή των θεσμικών επενδυτές για τις τρέχουσες τιμές της υψηλής τάσης, η διοίκηση είπε  ότι προσδοκά ότι θα είναι υψηλότερες σε σχέση με τη προηγούμενη διαπραγμάτευση που έγινε πριν ξεκινήσει το ράλι των ενεργειακών τιμών αλλά θα είναι χαμηλότερη από τη μέση χονδρεμπορική τιμή.

Ο διευθύνων σύμβουλος για να προλάβει άλλες ερωτήσεις προς αυτή την κατεύθυνσή είπε ότι δεν πρόκειται να φέρει αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα να πέσουν οι τιμές όταν η αγορά δώσει αντίστοιχα μηνύματα.

Η ύφεση στις ΗΠΑ δεν θα πλήξουν τον Τιτάνα.

Ο κ Μιχάλης Κολακίδης έδωσε θετικό στίγμα για την εγχώρια αγορά αλλά και για την παρουσία του Τιτάνα στις ΗΠΑ παρότι οι αναλυτές προαναγγέλλουν ύφεση, ο κατασκευαστικός κλάδος και ειδικότερα στη Florida που έχει παρουσία η εταιρεία δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο ζήτημα διότι το απόθεμα των κατοικιών έχει πέσει στο χαμηλότερο  επίπεδο λόγω ες εσωτερικής μετανάστευσης που φτάνει τους 500.000 δημιουργούν κατασκευαστικές ανάγκες. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει 1 τρις  δολάρια  εκ των οποίων ένα μέρος θα κατευθυνθεί σε κατασκευές.

Σε καλά επίπεδα ζήτησης και η εσωτερική αγορά.  

Για την Ελλάδα προβλέπει ότι ζήτηση σε δομικά υλικά θα κινηθεί ικανοποιητικά φέτος  εκτιμώντας ότι θα απαιτηθούν 3,5 εκατομμύρια τόνους σε υλικά κατασκευής είτε πρόκειται  για δημόσια ή για ιδιωτικά έργα. Το έργο του ελληνικού παραμένει θα είναι παρόν  τα επόμενα δέκα χρόνια αυτό είναι κι ο λόγος που ο Τιτάνας έφτιαξε μονάδα παραγωγής   κάλυψης των αναγκών.

Το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών στράφηκε στα οικονομικά μεγέθη του Τιτάνα τα οποία δείχνουν σημαντική βελτίωση από το Γ τρίμηνο με τον κ Κολακίδη να προσδιορίζει ότι και το Δ τρίμηνο του 2022 θα είναι ικανοποιητικά .

Ο Τιτάνας στην πράσινη μετάβαση.

Τα στελέχη που ήταν στην παρουσίαση έδωσαν σημαντικές  πληροφορίες για τα βήματα της πράσινης μετάβασης της εταιρείας σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα θα απαιτηθούν 10 εκατ. ευρώ το χρόνο για τα επόμενα 10 χρόνια για να πιάσουν τους στόχους μείωσης του αποτυπώματος σε άνθρακα.Το 2030 θα είναι στο 500 από 674 κιλά ανά τόνο σε άνθρακα και το 2050 θα είναι στο μηδέν Η διοίκηση έχει θέσει ως στόχο τα πράσινα προϊόντα που αποτελούν το 19% στο εννεάμηνο του 2022 να ανέλθουν στο 58% το 2030.

Ο Κολακίδης δέχθηκε ερωτήσεις για επικείμενες εξαγορές αλλά κατέβασε τον πήχη και έκανε λόγο για συνεργασίες ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να εξαγοράσουμε κάποιο εργοστάσιο, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία με την Τέρνα Ενεργειακή αφορά  συγκεκριμένο project. Ο όμιλος Τιτάνα από το 2000 μέχρι σήμερα έχει κάνει επενδύσεις  5 δις ευρώ και τα φέτος σχεδιάζει επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ για τις όλες τις αγορές  που δραστηριοποιείται. Απασχολεί 5500 άτομα. Φέτος εκτιμάται ότι ο τζίρος  θα διαμορφωθεί σε 2,3 δισ ευρώ.