H Ελλάδα που καινοτομεί, η Ελλάδα που δίνει τη δυνατότητα στους νέους καινοτόμους επιχειρηματίες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην τουριστική οικονομία, «γιόρτασε» την λήξη του διαγωνιστικού προγράμματος του 5ου κύκλου επιτάχυνσης, CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator.
Πρόκειται για τον πρώτο ελληνικό επιταχυντή για νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, που υλοποιήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και χθες το βράδυ απένειμε σε ειδική εκδήλωση τα βραβεία στις νεοφυείς επιχειρήσεις που διαγωνίστηκαν.
– Το 1ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ, έλαβε η ομάδα της DeliverBack
– To 2o βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ, έλαβε η ομάδα της Orbito.travel
– Το 3ο βραβείο και τα 3.000 ευρώ, καθώς και το βραβείο κοινού έλαβε, η ομάδα της #cellarhopping.
Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, σημείωσε ότι οι εταιρίες που συμμετείχαν έκαναν άλματα και αυτό γεμίζει χαρά και αισιοδοξία τον ξενοδοχειακό κόσμο.
«Ανοίξαμε ορίζοντες, αλλάζουμε τον τρόπο που σκεπτόμαστε και δίνουμε την ευκαιρία στους νέους των νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και στους ξενοδόχους, να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΞΕΕ.
Η εν λόγω πρωτοβουλία πλέον έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορά, αφού στις τουριστικές εκθέσεις οι νεοφυείς επιχειρήσεις δίνουν δυναμικό «παρών» και προσελκύουν επιχειρηματικό κοινό από όλο τον κόσμο.
Αυτό ακριβώς τόνισε στην ομιλία του και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, υπογραμμίζοντας ότι 10 νεοφυείς επιχειρήσεις φιλοξενήθηκαν στις τουριστικές εκθέσεις του ΕΟΤ. Μάλιστα επεσήμανε ότι η στήριξη του ΕΟΤ θα συνεχιστεί καθώς τέτοιες πρωτοβουλίες προβάλουν την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.