εκδήλωση Άδωνι Γεωργιάδη στο The Mall Athens
εκδήλωση Άδωνι Γεωργιάδη στο The Mall Athens

Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη έκανε αισιόδοξο τον ίδιο, το επιτελείο αλλά και τους ψηφοφόρους της Νέας  Δημοκρατίας που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ο τρίτος όροφος του The Mall Athens  γέμισε ασφυκτικά από πολίτες –ψηφοφόρους για την βασιλόπιτα του βουλευτή – υπουργού.

Η παρουσία τους έδωσε πνοή στην εκδήλωση  η οποία στέφθηκε με επιτυχία, καθώς… δεν έπεφτε καρφίτσα!

 

Στη συγκέντρωση  χώρεσαν όλες οι ηλικίες με τους μπαμπάδες να κρατούν αγκαλιά  τα παιδιά ηλικίας έως 5 ετών, για να μη τα χάσουν μέσα στο κόσμο.

Περίπου 5000 υποστηρικτές  του Άδωνι Γεωργιάδη και της Νέας Δημοκρατίας  βρέθηκαν πριν από τις 11 το πρωί της Κυριακής  στο πολιτικό τους ραντεβού.

Από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον δώσαμε το παρόν στην εκδήλωση  ως σφυγμομέτρηση  της συγκέντρωσης. Άλλωστε πρόκειται για ένα  προβεβλημένο  κυβερνητικό στέλεχος το οποίο συγκεντρώνει συμπάθειες και αντιπάθειες.

Οι συγκεντρώσεις  του Άδωνι Γεωργιάδη αποτελούν έναν βασικό δείκτη για το που οδηγείται  η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές. Δεν γνωρίζουμε τα σχέδια  του επιτελείου για τις επόμενες συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει.

Πάντως  η προσέλευση ήταν υποδειγματική καλά οργανωμένη και κυρίως οι παρευρισκόμενοι είχαν  αρκετοί  υπομονή  αφού έπρεπε να προσέχουν  τις κινήσεις του διότι η πολυκοσμία έχει υπέρ και τα κατά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με την ολοκλήρωση  της ομιλίας του δεν απέδρασε, αφού δεν μπορούσε άλλωστε, διότι η πλειοψηφία  επιδίωξε να φτάσει μέχρι τον υπουργό για μία χειραψία ή μια  φωτογραφία. Η προσέγγιση ήταν μια δύσκολη υπόθεση και απαιτούσε αρκετή υπομονή για να φτασεις μια  ανάσα από τον υπουργό, από το μέσο  της εκδήλωσης χρειάστηκαν περισσότερα από 25 λεπτά. Όσοι το τόλμησαν έπρεπε να ανεχθούν και τις σφήνες από δεξιά και αριστερά με σκοπό να τον πλησιάσουν.

Οι χειραψίες και φωτογραφίες  κράτησαν περίπου  μιάμιση ώρα ενώ πολλοί ήταν αυτοί  που εγκατέλειψαν  την προσπάθεια. Ωστόσο  ο υπουργός δεν εγκατέλειψε το The Mall και κινήθηκε προς τις καφετέριες που κάθονταν  πολίτες  που έπιναν καφέ. Πολλοί ήταν αυτοί  που σηκώθηκαν να τον χαιρετήσουν και να  φωτογραφηθούν μαζί του.  Ήδη  ο υπουργός μετά  τις έξι το απόγευμα ανάρτησε  φωτογραφίες από την εκδήλωση που έκαναν  το γύρο του διαδικτύου.

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του ανέφερε ότι δεν πρέπει να χαθεί μία ψήφος σημειώνοντας ότι η πρώτη κάλπη είναι κρίσιμη.

Είπε για την επιλογή του The Mall Athens ότι δεν υπάρχουν  μεγάλοι χώροι  στην εκλογική περιφέρεια  και επιθυμούσε ένα  χώρο  με φως και χαρά διότι η νέα κυβερνητική  θητεία θα είναι της χαράς  για όλους.

Βέβαια δεν διέφυγε της προσοχής των παρατηρητών ότι επέλεξε έναν “ναό του εμπορίου” ως ο αρμόδιος για το εμπόριο και τις επιχειρήσεις υπουργός για 4 σχεδόν χρόνια… Ούτε ότι η διοίκηση του ομίλου της Lamda δέχθηκε να δώσει το χώρο για πολιτική εκδήλωση ειδικά στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Και όντως, κέφια και χαρά, τόσο από πολιτικά στελέχη όσο και από ψηφοφόρους υπήρχε… Ίσως ενδεικτικό της διάθεσης για την προεκλογική περίοδο που έρχεται…