Δυναμικά ανακάμπτει ο επχειρηματικός τουρισμός, με τα συνέδρια και τις επιχειρηματικές εκδηλώσεις να προσθέτουν αξία στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας. Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνέντευξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας με αφορμή το 6ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας που θα λάβει χώρα στις 10 Φεβρουαρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της επαγγελματικής έκθεσης Horeca 2023.

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, σημείωσε ότι αυτή η ανάκτηση που παρατηρείται στον επιχειρηματικό τουρισμό δεν μπορούσε να προβλεφθεί όταν ξεκίνησε η πανδημία και πάγωσε την τουριστική δράση.

«Σε ένα μεταβατικό περιβάλλον “πολυκρίσης”, το Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, για έκτη συνεχή χρονιά, γίνεται σημείο συνάντησης και διαλόγου ομιλητών διεθνούς κύρους, με τη στρατηγική συνεργασία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ) και της Phocuswright, εταιρείας-ηγέτη στον χώρο της πρωτογενούς έρευνας για τον κλάδο της φιλοξενίας παγκοσμίως. Πέρα από τη συμμετοχή με φυσική παρουσία στο “Metropolitan Expo”, οι εργασίες του Φόρουμ θα έχουν και εφέτος παγκόσμια απεύθυνση μέσω του διαδικτύου και ήδη το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι εντυπωσιακό», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βασιλικός.

Το 6th International Hospitality Forum, που διοργανώνει το ΞΕΕ και τη σφραγίδα της Phocuswright, θα φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου στελέχη από μεγάλες παγκόσμιες ξενοδοχειακές εταιρείες, κορυφαίες ανά τον κόσμο αναγνωρισμένες εταιρείες συμβούλων, influencers και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι θα αναλύσουν τις τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της φιλοξενίας στην Ελλάδα ενώ θα πραγματοποιηθεί αποκλειστική παρουσίαση της έρευνας της Phocuswright με τίτλο «Hospitality Reboot: Embracing Trends / Facing Challenges».