Στη μέριμνα της δημοτικής Αρχής του Χαϊδαρίου βρέθηκαν τα δέντρα που έχουν ξεραθεί και έχουν γίνει επικίνδυνα και ειδικά αυτά της πολυσύχναστης πλατείας Λαού. Ο δήμος ξεκίνησε εργασίες παρέμβασης, ώστε να απομακρυνθούν τα άρρωστα και ξεραμένα και στη θέση τους θα φυτευτούν νέα.

Η φύτευσή τους, χωρίς την κοπή των άρρωστων, αποκλείστηκε από τους γεωπόνους, επειδή στην περίπτωση αυτή θα ήταν αναπόφευκτη η μόλυνση από τα παράσιτα και των νέων δέντρων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες:

– Αποξήλωση/κοπή 13 δέντρων, τα οποία οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Πρασίνου έχουν χαρακτηρίσει ξερά και επικίνδυνα. Πρόκειται για γέρικες και «νεκρές» πλέον λεύκες και για άρρωστες- σαπισμένες εσωτερικά μουριές, αλλά και κυπαρίσσια.

– Φύτευση 25 νέων δέντρων στην πλατεία Λαού, εκ των οποίων 3 λυριόδεντρα, 3 πλατάνια, 3 τίλια, 2 ακακίες, 1 γιαρακάντα, 8 κέδροι, 3 τούγιες και 2 κέλτες. Όλα τα νέα δέντρα θα έχουν το προβλεπόμενο από τις προδιαγραφές ύψος.

– Επιμελές και συστηματικό κλάδεμα των υπολοίπων δέντρων και θάμνων της πλατείας.

– Προμήθεια και φύτευση συνολικά 1.730 θαμνόφυτων διαφόρων ειδών.

– Αναμόχλευση του χώματος των παρτεριών και προσθήκη νέου.

– Αποκατάσταση του συστήματος αυτόματης άρδευσης και αντικατάσταση υδραυλικού υλικού, όπου αυτό απαιτείται.

– Τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος κατεστραμμένου.

Όπως ανέφερε η δημοτική Αρχή, όλες οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου. Έτσι, μια από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες της πόλης, στην οποία η συνολική κατάσταση του πρασίνου ήταν πολύ υποβαθμισμένη λόγω των ασθενειών των δέντρων, αλλά και της φυσικής φθοράς του χρόνου, αποκαθίσταται και θα γίνει πιο πράσινη και περισσότερο ασφαλής.

[ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ]