Πηγή Εικόνας: https://twitter.com/hackthebox_eu/status/1613147475208032257/photo/1

Ένα πολύ θετικό νέο έκρυβε το σχεδόν πανηγυρικό email της Marathon Ventures νωρίτερα σήμερα, 11 Ιανουαρίου 2023: η παγκοσμίως γνωστή επενδυτική εταιρεία Carlyle Group, μαζί με άλλους επενδυτές, προχώρησε σε μεγάλη επένδυση (Β κύκλου) σε μια «σχεδόν» ελληνική startup, την Hack the Box, που έχει αλλάξει την αγορά στην οποία δραστηριοποιείται.

Το γνωστό ελληνικό venture capital Marathon Ventures λέει ότι βρέθηκαν με τον Χάρη Πυλαρινό, τον ιδρυτή της Hack The Box, πριν από λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Μαζί με τον Τζέιμς Χούκερ και τον Άρη Ζικόπουλο, είχαν αρχίσει να χτίζουν μια πλατφόρμα χάκερ που πλέον μοιάζει με λατρεία, προορισμένη να γίνει μια από τις μεγαλύτερες μάρκες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Η Hack The Box προσέφερε πρόσβαση σε εικονικές μηχανές που θα μπορούσατε να χακάρετε και να μάθετε τις πιο πρόσφατες τεχνικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Σε έναν τομέα όπου η περιέργεια και το ταλέντο των ηθικών χάκερ περιορίζονταν στη μελέτη εγχειριδίων και στην απόκτηση πιστοποιητικών, το κάλεσμα για δράση του Hack The Box ήταν κάτι σαν επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις της κυβερνοασφάλειας.

Μήνες μετά την κυκλοφορία, η πλατφόρμα είχε γίνει ήδη μεγάλο θέμα στον χώρο, προσελκύοντας χιλιάδες χρήστες και δημιουργώντας περισσότερα από αρκετά έσοδα ώστε οι ιδρυτές να επανεξετάσουν τις καθημερινές τους δουλειές. H M;arathon ventures, τότε, προσέφερε μια συμφωνία, «αμέσως μετά τη δεύτερη συνάντησή μας με τον Χάρη τα Χριστούγεννα του 2018», όπως αναφέρει. Πολλά έχουν συμβεί από τότε. η ομάδα αυξήθηκε από το μηδέν σε 180 συνεργάτες. η πλατφόρμα έχει ωριμάσει και πλέον προσφέρει ένα πακέτο που σχεδόν καθορίζει την κατηγορία που δρατστηριοποιείται. Αυτην την πλατφόρμα και το πακέτο της Hack the Box φαίνεται από την επιτυχία της ότι  δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει σχεδόν κάθε εταιρεία που είναι σοβαρή όσον αφορά τη στάση της στον κυβερνοχώρο. Έτσι η αγορά ακολούθησε το παράδειγμά της για να την αγκαλιάσει σε νέες γεωγραφικές περιοχές και τομείς. Από την κυβέρνηση μέχρι τις εταιρείες του Fortune 500 και κάθε κλάδο του κλάδου ενδιάμεσα, η Hack The Box γίνεται γρήγορα αναπόσπαστο μέρος του συνόλου εργαλείων κυβερνοασφάλειας για χιλιάδες οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Τα εμβληματικά, πλέον, εικονικά εργαστήρια της αναβαθμίζουν το προσωπικό ασφαλείας από χειριστές παθητικού λογισμικού σε ηθικούς χάκερ.

Σε μια παγκόσμια αγορά κυβερνοασφάλειας, με 4,7 εκατομμύρια υπαλλήλους και 3,4 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας, η Hack The Box φιλοξενεί πλέον περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια χρήστες στις πλατφόρμες της, συμβάλλοντας στην ενίσχυση ενός πιο διαφορετικού και καλύτερα καταρτισμένου παγκόσμιου εργατικού δυναμικού στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Η Marathon Ventures αναφέρει ότι «είχαμε το προνόμιο να βιώσουμε την ταχεία ανάπτυξη της Hack The Box και να βοηθήσουμε την εταιρεία να προχωρήσει. Ήμασταν ο πρώτος και μοναδικός επενδυτής στον κύκλο εκκίνησης των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, στη συνέχεια διπλασιάσαμε με άλλα 2,6 εκατομμύρια δολάρια έξι μήνες αργότερα, ενώ ενταχθήκαμε επίσης στη Σειρά Α των 11 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε χώρα πριν από μερικά χρόνια. Σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση ενός γύρου Series B $55 εκατομμυρίων με επικεφαλής την Carlyle. Η Carlyle είναι μια παγκόσμια επενδυτική εταιρεία με 369 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Συμμετέχουν επίσης κάθε υφιστάμενος επενδυτής της εταιρείας, καθώς και νέοι που συμμετέχουν στον γύρο.»

Η επένδυση παρέχει στην εταιρεία άφθονη δύναμη πυρός για να αναπτυχθεί σε όλα τα μέτωπα. Επίσης, αξιοποιώντας την πλατφόρμα και την υποστήριξη της Carlyle, η Hack The Box θα επιταχύνει την αποστολή του να συνδέει άτομα και οργανισμούς που είναι έτοιμα για τον κυβερνοχώρο μέσω άκρως συναρπαστικές εμπειρίες hacking που καλλιεργούν τη σκέψη έξω από το κουτί.

«Ο γύρος της Series B συνδυάστηκε επίσης με μια δευτερεύουσα συναλλαγή, η οποία μας έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στους υποστηρικτές μας με μία κίνηση τον πλήρη Marathon I συν περισσότερα. Ταυτόχρονα, παρείχαμε και στους ετερόρρυθμους εταίρους μας τη δυνατότητα να επενδύσουν απευθείας στην εταιρεία. Είμαστε χαρούμενοι που το έκαναν πολλοί από αυτούς, συνθέτοντας μια υλική συνεισφορά στον γύρο της Series B ενώ μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε ως περήφανοι μέτοχοι της Hack The Box. Ήταν μια μοναδική χαρά και προνόμιο να παρακολουθούμε τον Χάρη, τον Τζέιμς και τον Άρη να χτίζουν μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας που καθορίζει την κατηγορία από την αρχή. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους στην ομάδα ροκ σταρ του Hack The Box για τη σκληρή δουλειά και τα εξαιρετικά τους επιτεύγματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια – σας ευχαριστούμε! Ταυτόχρονα, και ενώ φυσικά περάσαμε από τους επενδυτές πρώιμου σταδίου σε επενδυτές τελευταίου σταδίου περνώντας τη δάδα του Marathon στην Carlyle, πιστεύουμε ότι είναι ακόμα οι πρώτες μέρες για το Hack The Box και ανυπομονούμε για το μέλλον της εταιρείας.» σημειώνει η Marathon Ventures.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hack The Box

«Η Hack the Box, δημιουργός λογισμικού εκπαίδευσης για την κυβερνοασφάλεια, ανακοινώνει την ολοκλήρωση επένδυσης Series Β ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων. Της επένδυσης ηγήθηκε η Carlyle, ένα από τα μεγαλύτερα funds παγκοσμίως με 369 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση, με συμμετοχή των Paladin Capital Group, Osage University Partners, Marathon Venture Capital, Brighteye Ventures και Endeavor Catalyst Fund.

Ο γύρος χρηματοδότησης δίνει τη δυνατότητα στη Marathon Venture Capital να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή της και να επιστρέψει το Marathon Fund I στο σύνολο του και πλέον αυτού, εξασφαλίζοντας σημαντικές αποδόσεις για τους μετόχους του, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού δημοσίου. Παράλληλα, η Marathon έδωσε τη δυνατότητα στους μετόχους της να συμμετέχουν απευθείας στον επενδυτικό γύρο της εταιρείας, συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό ποσό, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμμετοχή της στη μετοχική σύνθεση της Hack The Box.

Η Hack The Box ξεκίνησε το 2017 με στόχο να κάνει πιο προσιτή την εκπαίδευση γύρω από την κυβερνοασφάλεια. Σήμερα, χιλιάδες οργανισμοί ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων κυβερνήσεων, εταιρειών που ανήκουν στη λίστα Fortune 500 και ακαδημαϊκών ινστιτούτων, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Hack The Box, διατηρώντας ένα καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε κυβερνοαπειλή.

Η Hack The Box έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική κοινότητα παγκοσμίως στο χώρο, με περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια μέλη, από ανθρώπους που ξεκινούν τώρα την ενασχόληση τους με το αντικείμενο, μέχρι έμπειρους pen-testers και security professionals. Τα μέλη της κοινότητας εκπαιδεύονται, καθώς πραγματοποιούν εικονικές επιθέσεις, με ασφαλή και διαδραστικό τρόπο, σε εκατοντάδες εργαστήρια προσομοίωσης.

Με το νέο γύρο χρηματοδότησης, τα κεφάλαια που έχει αντλήσει η Hack The Box ανέρχονται συνολικά σε 70 εκατομμύρια δολάρια. Η Hack The Box απασχολεί 180 εργαζόμενους, με την πλειοψηφία τους να βρίσκεται στην Ελλάδα».

Πανηγυρικές δηλώσεις

 

Σχετικά με το νέο γύρο χρηματοδότησης, ο Χάρης Πυλαρινός, συνιδρυτής και CEO της Hack The Box, δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, επιτρέποντας σε εταιρείες και μεμονωμένους χρήστες να θωρακίσουν τα συστήματα τους. Η διαρκής εξέλιξη των μεθόδων κυβερνοαπειλών σήμερα, απαιτεί συνεχή εκπαίδευση χρησιμοποιώντας τις τελευταίες πρακτικές στον τομέα και προσομοίωση πραγματικών συνθηκών. Οι μηχανικοί χρειάζεται να υιοθετήσουν νοοτροπία ενός hacker, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε κυβερνοαπειλή. Αυτή ακριβώς είναι η νοοτροπία που καλλιεργείται μέσα από την πλατφόρμα της Hack The Box».

Ο Constantin Boye, Director της Carlyle, σχολίασε: «Σήμερα, η εκπαίδευση γύρω από την κυβερνοασφάλεια καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο με ολοένα αυξανόμενες κυβερνοαπειλές, ενώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού με κατάλληλες δεξιότητες. Η Hack The Box αναπτύσσει τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική κοινότητα στο χώρο, με πρακτικές και ταυτόχρονα διασκεδαστικές μεθόδους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επενδύουμε στη Hack The Box σε αυτό το σημείο ανάπτυξης της εταιρείας».

Ο Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital, πρόσθεσε: «Ο Χάρης, ο James και ο Άρης, συνιδρυτές της Hack The Box, έχουν δημιουργήσει μία ξεχωριστή εταιρεία και μία νέα κατηγορία στην αγορά του cybersecurity. Στην Marathon είχαμε το προνόμιο να τους υποστηρίξουμε από τα πρώτα τους βήματα, και πιστεύουμε ότι βρίσκονται ακόμα στην αρχή. Η επένδυση ενός fund του βεληνεκούς της Carlyle, αν μη τι άλλο, το αποδεικνύει».