Η Amazon σχεδιάζει να κλείσει τρεις αποθηκευτικές της μονάδες στη Βρετανία σε μια κίνηση που θα επηρεάσει 1.200 θέσεις εργασίας, αλλά οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν σε άλλες μονάδες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κολοσσός των διαδικτυακών πωλήσεων.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε διαβουλεύσεις για να κλείσει τρεις παλαιές αποθήκες στη Βρετανία φέτος, που απασχολούν 1.200 ανθρώπους σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Amazon εκτός των ΗΠΑ.

Στους εργαζόμενους αυτούς θα δοθεί η ευκαιρία να αλλάξουν πόστο εντός της εταιρίας, ανέφερε η Amazon. Η εταιρία διαθέτει 30 μεγάλες αποθηκευτικές μονάδες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Amazon ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει δύο νέες αποθήκες στην κεντρική και τη βορειοανατολική Αγγλία τα επόμενα τρία χρόνια, μια κίνηση που σύμφωνα με την ίδια θα δημιουργήσει 2.500 νέες θέσεις εργασίας.

Η εταιρία διαδικτυακών πωλήσεων, που εδρεύει στο Σιάτλ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, αναμένοντας βραδύτερη ανάπτυξη καθώς καταναλωτές και επιχειρήσεις περιορίζουν τις δαπάνες τους λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Η σχεδιαζόμενη αναστολή λειτουργίας των αποθηκών στη Βρετανία δεν εντάσσεται στην ευρύτερη αναδιάρθρωση που κυρίως καλύπτει θέσεις εργασίας εκτός των μονάδων αποθήκευσης, στα τμήματα ηλεκτρονικού εμπορίου και ανθρώπινου δυναμικού.