Στη φάση της δημοπράτησης μπορεί να μπει πλέον το έργο αποπεράτωσης του δημοτικού κολυμβητηρίου της Αγίας Παρασκευής, το οποίο εδώ και χρόνια είχε εγκαταλειφθεί. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε το έργο, ύψους 6.605.000 ευρώ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται το καλοκαίρι του 2026.

   Η μελέτη που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, περιλαμβάνει τη διατήρηση του υλοποιημένου «κελύφους» του κολυμβητηρίου, δηλαδή τη βασική υποδομή του κτίσματος και τους περιβάλλοντες χώρους, κάτι που θα μειώσει τον χρόνο αποπεράτωσης. Η χρηματοδότηση της κατασκευής θα ξεκινήσει με ίδιους πόρους, ωστόσο η δημοτική Αρχή βρίσκεται σε ανεύρεση και άλλων πηγών χρηματοδότησης.

   Το δημοτικό κολυμβητήριο δεν θα είναι ενεργοβόρο, καθώς θα εγκατασταθεί φωτοβολταϊκός σταθμός και μονάδα Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης. Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και θέσεις πάρκινγκ, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρουσιαστεί πρόβλημα στους περίοικους.