Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Chubb, η μεγαλύτερη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα νέο κέντρο τεχνολογικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2023 για την παροχή καινοτόμων τεχνολογιών που βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών, αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τεχνολόγοι μηχανικοί και οι προγραμματιστές που απασχολούνται στο κέντρο θα προωθήσουν πρωτοβουλίες σε τομείς όπως η ευφυής αυτοματοποίηση διαδικασιών, η μηχανική μάθηση, το υπολογιστικό νέφος και η ανάλυση δεδομένων, καθώς και η κυβερνοασφάλεια και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων υποδομής.

«Η Chubb είναι μια αναπτυσσόμενη παγκόσμια εταιρεία που πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις για να ακμάσει στην ψηφιακή εποχή. Το νέο μας κέντρο στην Ελλάδα – ο τρίτος τεχνολογικός κόμβος τον οποίο ανακοινώσαμε από το 2019 – είναι σε θέση να προωθήσει τις τρέχουσες δραστηριότητές μας και να υποστηρίξει τον ψηφιακό επιχειρηματικό μας μετασχηματισμό, καθώς και τις δραστηριότητες της εταιρείας στον ευρωπαϊκό χώρο που περιλαμβάνει 27 χώρες», δήλωσε ο Thomas Kropp, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του Ομίλου Chubb και Διευθυντής Τεχνολογίας και Διεθνών Δραστηριοτήτων. «Οι δυνατότητες που αναπτύσσονται εδώ θα αυξήσουν την αποδοτικότητά μας και θα βελτιώσουν την εμπειρία που παρέχουμε στους πελάτες μας».

«Καθώς επιδιώκουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω τις δυνατότητες και την ικανότητα της τεχνολογικής μας οργάνωσης, η Θεσσαλονίκη προσφέρει αυτό που αναζητούμε: μια μεγάλη και αναπτυσσόμενη ομάδα ταλέντων στον τομέα της τεχνολογίας, εγγύτητα στις σημαντικές αγορές όλης της Ευρώπης, οπουδήποτε δραστηριοποιούμαστε, και ένα φιλόξενο επιχειρηματικό περιβάλλον», δήλωσε ο Shekar Pannala, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Chubb και Παγκόσμιος Διευθυντής Πληροφορικής. «Για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό δίκτυο ταλέντων, θα συνεργαστούμε με τοπικές εταιρείες τεχνολογίας και ακαδημαϊκά ιδρύματα για να βρούμε υποψήφιους που θέλουν να ενταχθούν σε μια εταιρεία με μεγάλες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης στην οποία θα τους δοθεί η ευκαιρία να έχουν απήχηση».
Αυτή η νέα μονάδα θα προστεθεί στα Κέντρα Ανάπτυξης της Chubb που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία και το Μεξικό. Με δραστηριότητες σε 54 χώρες και εδάφη, με περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 46,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε εγγεγραμμένα μεικτά ασφάλιστρα το 2021, η Chubb προσφέρει στους δυνητικούς εργαζομένους της γεωγραφική διαφοροποίηση με εκτεταμένες ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη, συνεχή μάθηση, καθοδήγηση και κινητικότητα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.