Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αναζητούν λύση έθεσαν οι τοπικοί φορείς σε σύσκεψη με πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δελφών, στην Άφισσα, στον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψής του στην ΠΕ Φωκίδας, με τον κ. Μητσοτάκη να επισημαίνει ότι την επόμενη πενταετία έχει προγραμματιστεί να διατεθούν 600 εκατ. ευρώ στη Φωκίδα για δημόσιες επενδύσεις και κρίσιμες υποδομές οδικών διασυνδέσεων, άρδευσης και παραγωγής.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε την εφαρμογή ενός ολιστικού σχεδίου επτά σημείων, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή για την αποκατάσταση, αειφόρο ανάπτυξη και προστασία από την κλιματική αλλαγή του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του Συνεδριακού Κέντρου Δελφών, με πόρους που θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ για συνεδριακό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στύλιος, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Φωκίδας της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, ο γγ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, ο δήμαρχος Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.