Με την παράδοση 3 υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και 820 καφέ κάδων ανακύκλωσης στον Δήμο Παλλήνης συνεχίζεται μεθοδικά ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια Αττικής, παράλληλα με τη δεύτερη φάση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης.

Ο υπερσύγχρονος αυτός εξοπλισμός, που παραδόθηκε τη Δευτέρα 7/11, στον Δήμαρχο Παλλήνης Α. Ζούτσο από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού, στελεχών του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και των Αντιδημάρχων Παλλήνης Δ. Καρρά, Π. Ζινέλη και Β. Δημητριάδη, θα τοποθετηθεί κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ, το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες.

 

Αναφερόμενος στη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Αυγερινός δήλωσε:

“Το μήνυμα που καθημερινά ως Περιφέρεια Αττικής στέλνουμε σταθερά προς τους Δήμους και τους πολίτες είναι ότι ο χρόνος της αδιαφορίας τελειώνει, το περιβάλλον και η προστασία του αποτελούν “πρώτη προτεραιότητα” και το γεγονός αυτό υπογραμμίζει και η παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη σήμερα εδώ στον Δήμο Παλλήνης, υπό τον συντονισμό του οποίου παραδώσαμε δωρεάν σύγχρονο εξοπλισμό για τη διαχείριση των απορριμάτων. Με την στενή συνεργασία των Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής όπως του κ. Ζούτσου στην Παλλήνη, κάνουμε την διαφορά “δίνοντας αξία στα σκουπίδια μας”, μετατρέποντας τα σε εδαφοφοβελτιωτικά. Υλοποιείται έτσι κάθε ημέρα ο απώτερος στόχος μας για τη μετεξέλιξη της Αττικής σε μια Πράσινη Περιφέρεια.”