Πύργος του Πειραιά
Πύργος του Πειραιά
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ένα χρόνο ο Piraeus Tower θα τεθεί σε λειτουργία προσφέροντας στην αγορά γραφείων 33.000 τετραγωνικά μέτρα αλλάζοντας άρδην το τοπίο των μισθώσεων στην αγορά του Πειραιά. Η εταιρεία Dialectica μετακομίζει στον πρώτο υπερσύγχρονο, βιώσιμο ουρανοξύστη της πόλης καθώς θα μισθώσει γραφεία συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 6.210 τ.μ.,στον εμβληματικό Πύργο του Πειραιά.

Η Dialectica, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μετακομίζει στο πρώτο «πράσινο» και ψηφιακό, ψηλό κτίριο της χώρας, στο τέλος του 2023. Το κτίριο τοπόσημο αναπτύσσεται από την κοινοπραξία των DIMAND, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και Prodea Investments.

Ο βιώσιμος σχεδιασμός του κτιρίου, η στρατηγική θέση του στην αφετηρία της Αθηναϊκής ριβιέρας, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από τον μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο, και η προσβασιμότητά του σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα, είναι μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν την Dialectica να επιλέξει τον Πύργο Πειραιά για τη μεταστέγαση των γραφείων της. Η εταιρεία πρόκειται να μισθώσει τους έξι εκ των 22 ορόφων του κτιρίου, συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 6.210 τ.μ.

Σημειώνεται πως ο Πύργος του Πειραιά πρόκειται να είναι ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης της Ελλάδας, πιστοποιημένος στην ανώτατη βαθμίδα Platinum, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο LEED.

Παράλληλα θα φέρει την πιστοποίηση WELL που αφορά στην υγεία και ευεξία των χρηστών του κτιρίου.

Η εκκίνηση μίσθωσης του Piraeus Tower εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει τον Πειραιά θα αναπροσαρμόσει την αγορά γραφείων και μεσομακροπρόθεσμα θα δημιουργήσει ανάγκες για πιο σύγχρονες κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DIMAND Δημήτρης Ανδρεόπουλος, έδωσε το παρόν στην παρουσίαση, δεν αποκάλυψε το ύψος των ενοικίων στο Πύργο, ενώ δεν συμμερίστηκε την άποψη ότι οι νύν ιδιοκτήτες γραφείων θα βάλουν «μαύρες πλερέζες» με το άνοιγμα του Πύργου, διότι ισχυρίστηκε ότι η αγορά γραφείων θέλει 110.000 τετραγωνικά μέτρα

Ο CEO της DIMAND και της Piraeus Tower, Δημήτρης Ανδριόπουλος, δήλωσε σχετικά: “Ο Πύργος του Πειραιά για εμάς δεν αποτελεί ένα ακόμα project, αλλά την απόδειξη πως όταν υπάρχει βούληση, σχέδιο και επαγγελματισμός, οι εταιρείες μπορούν να καταφέρουν τα ακατόρθωτα. Είναι σπουδαίο να βλέπεις αυτόν τον «κοιμισμένο γίγαντα» να ξυπνάει μετά από τόσα χρόνια και να αποτελεί σύμβολο αναγέννησης και ορόσημο ανάπτυξης. Ο Πύργος του Πειραιά είναι ένα έργο πνοής για την κοινωνία και ολόκληρη την περιοχή. Είμαστε χαρούμενοι που οι πρώτοι του ένοικοι θα είναι οι άνθρωποι μιας ελληνικής εταιρείας με παγκόσμιο αποτύπωμα και είμαστε βέβαιοι ότι η διαβίωσή τους στον πρώτο πράσινο ουρανοξύστη της Ελλάδας θα τους οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά”.

Το ξεκίνημα της Dialectica

Η Dialectica να ξεκινά το 2015 από ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, η εταιρεία σήμερα αριθμεί περισσότερους από 800 εργαζόμενους σε 5 διεθνή γραφεία σε Ευρώπη και Αμερική. Παράλληλα, η εγχώρια ομάδα της Dialectica ξεπερνά τους 550 υπαλλήλους. Στην Αθήνα έχει τη βάση του και το τεχνολογικό hub της εταιρείας προσελκύοντας ταλαντούχους νέους και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σήμερα, η Dialectica απασχολεί 800 εργαζόμενους στα γραφεία της σε Αθήνα, Λονδίνο, Μόντρεαλ, Βανκούβερ και Νέα Υόρκη.

Το 2022 η εταιρεία συμπεριλήφθηκε στη λίστα των Financial Times με τις «ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης” μετά από την πρωτοεμφάνισή της στη λίστα το 2021.Την ίδια χρόνια, η Dialectica βραβεύτηκε από το Great Place to Work® ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της Ευρώπης για δεύτερο συνεχόμενο έτος, ενώ από το 2020 βρίσκεται σταθερά στην ετήσια λίστα των Best WorkplacesTM Ελλάδας.