Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.), με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ταμείου σύντομης περιγραφής του έργου και των όρων που θα διέπουν τον διεθνή διαγωνισμό για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή στους συμβούλους που συνδράμουν το Ταμείο στη διαδικασία αξιοποίησης της Ο.Λ.Β. Α.Ε., να διερευνήσουν πιθανό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη διάθεση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που ανέρχεται σε τουλάχιστον 67%. 

Η Ο.Λ.Β. Α.Ε. έχει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης του λιμένα Βόλου, των θαλάσσιων εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του αιγιαλού της πόλης, των λιμενικών εγκαταστάσεων του Αλμυρού και της Αγριάς. 

Η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της Ο.Λ.Β. Α.Ε. έχει διάρκεια 60 ετών από την υπογραφή της και λήγει το 2062. Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν υπηρεσίες εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων, χάλυβα και παλιοσίδερα, ξηρό και υγρό χύδην φορτίο και υπηρεσίες επιβατών, συμπεριλαμβανομένων ferry boat προς τις Σποράδες, καθώς και δραστηριότητες κρουαζιέρας. 

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει την Deloitte Business Solutions S.A. και την Euroconsultants S.A. να ενεργούν από κοινού ως οικονομικοί σύμβουλοι και η εταιρεία Doxiadis Associates έχει αναλάβει χρέη τεχνικού συμβούλου όσον αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία και τη συναλλαγή.