Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι άνθρωποι του πολιτικού κόσμου δεν παρέλειψαν ούτε φέτος να στείλουν τα μηνύματα και τις ευχές τους για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, μια από τις πιο σημαντικές γιορτές του χριστιανισμού.

Παρακάτω, όλες οι δηλώσεις:

ΠτΔ: Εμείς οι Έλληνες έχουμε συνδέσει την Παναγία με τη φροντίδα για τον αδύναμο

Στη δοξολογία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου παρέστη σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπουλου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Γιορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη αυτή μέρα για την Ορθοδοξία, προσβλέποντας στην παρηγορητική και εμψυχωτική προστασία της Θεοτόκου.

Με το πρόσωπό Της, εμείς οι Έλληνες έχουμε συνδέσει την αγάπη, τη φροντίδα για τον αδύναμο, την ενσυναίσθηση».

«Εύχομαι οι αξίες αυτές να συνεχίσουν να μας εμπνέουν. Χρόνια πολλά!», κατέληξε στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Αλ. Τσίπρας: Η μέρα της Μάνας που αγαπά, συγχωρεί, παρηγορεί, στηρίζει – Χωρίς να ξεχωρίζει χρώμα, θρησκεία, διαβατήρια

Είναι «η μέρα της Μάνας που αγαπά, συγχωρεί, παρηγορεί, στηρίζει. Χωρίς να ξεχωρίζει χρώμα, θρησκεία, διαβατήρια», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμα του για τον εορτασμό της Παναγίας, σημειώνοντας πως είναι μια ημέρα «απαντοχής και ελπίδας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ειδικότερα σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ότι «ο λαός που επιμένει, οι απλοί άνθρωποι που κρατούν με πείσμα τη ζωή τους, τα παιδιά που ονειρεύονται, οι κυνηγημένοι της προσφυγιάς και της φτώχειας, οι πληγωμένοι από την απώλεια, οι φοβισμένοι από το σκότος και το αύριο, αισθάνονται πως σήμερα είναι μια μέρα απαντοχής και ελπίδας». «Η μέρα της Μάνας που αγαπά, συγχωρεί, παρηγορεί, στηρίζει. Χωρίς να ξεχωρίζει χρώμα, θρησκεία, διαβατήρια. Η μέρα της Παναγίας», προσθέτει εκφράζοντας ευχές για «χρόνια πολλά» σε όλες και σε όλους.

Ο κ. Τσίπρας συνοδεύει την ανάρτηση του με απόσπασμα από το «Όνειρο καλοκαιρινού μεσημεριού» του Γιάννη Ρίτσου.

 

Ν. Ανδρουλάκης: Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης

Με τους ομογενείς στο Μόντρεαλ του Καναδά γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των Ελλήνων της ομογένειας παρέστη χθες στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και αμέσως μετά προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ομογενείς του Καναδά για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν να με προσκαλέσουν να περάσουμε μαζί τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Οι Έλληνες της διασποράς πρωταγωνιστούν στην οικονομική, κοινωνική και επιστημονική ζωή των χωρών που διαβιούν, γι’ αυτό και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πατρίδας μας. Έχουμε λοιπόν εθνικό χρέος να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες τους ιδιαίτερα στο θέμα της εκπαίδευσης, όπου οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Εδώ από το Μόντρεαλ θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης».

 

Μήνυμα του υπ. Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη, για τον Δεκαπενταύγουστο

«Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας» τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή την εορτή του Δεκαπενταύγουστου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλιακιωτάκης.

«Η Παναγία είναι εκείνη στην οποία στρεφόμαστε καθημερινά στις δύσκολες στιγμές μας για να πάρουμε θάρρος, δύναμη και παρηγοριά. Ας αντλήσουμε και φέτος δύναμη από τη χάρη Της και ας εορτάσουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή με το βλέμμα στραμμένο στον συνάνθρωπο. Ενωμένοι, για το κοινό καλό, με αισιοδοξία, σύνεση, υπευθυνότητα και ελπίδα για το αύριο, κάνοντας το καλύτερο για την πατρίδα μας», τονίζει στη δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας.