Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Οικονομικό Επιμελητήριο και Δημοκρίτειο
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Οικονομικό Επιμελητήριο και Δημοκρίτειο

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, μέχρις ότου επαναπροσληφθούν οι 15 συνάδελφοί τους που απολύθηκαν και υπογραφεί νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, γνωστοποίησαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, οι εργαζόμενοι της Οινοποιίας «Μαλαματίνα».

«Εδώ και τρεις εβδομάδες βρισκόμαστε σε 24ωρες κυλιόμενες απεργίες και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι το τέλος Αυγούστου, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας στο εργοστάσιο της οινοποιίας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης Ιωάννης Φραγγίδης, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ). Γνωστοποίησε δε, ότι ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις, ώστε να επιτευχθεί ικανοποίηση των αιτημάτων τους μέσω της νομικής οδού.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η εταιρεία «ήταν και είναι βιώσιμη και κερδοφόρα και σήμερα μπορεί να έχει έναν κύκλο εργασιών 11 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδά της όλα μαζί δεν υπερβαίνουν τα 10 εκατ. ευρώ», ενώ υπενθύμισε ότι οι εργαζόμενοι ήδη έχουν υποστεί μείωση μισθού σε ποσοστό 20%.

Στο μεταξύ, νωρίς το πρωί απεργοί έκλεισαν τον δρόμο σε δύο οχήματα με διευθυντικά στελέχη της εταιρείας που μετέφεραν εργαζόμενους στη «Μαλαματίνα» στη δουλειά. Στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις.