Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά σχέδια που μελετήθηκαν από τον Δήμο Παλλήνης, οδεύουν πλέον προς υλοποίηση. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το σχετικό έργο για την ηλεκτροκίνηση και το έργο των «Έξυπνων Γωνιών» ανακύκλωσης εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ειδικότερα:

Ως προς τις ολοκληρωμένες δράσεις ηλεκτροκίνησης, το έργο προϋπολογισμού 1.803.580 ευρώ, περιλαμβάνει την προμήθεια των πρώτων 10 ηλεκτρικών δημοτικών οχημάτων και των πρώτων 10 σταθμών φόρτισης, με τα οποία ο δήμος εισέρχεται στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων και τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή προωθεί το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) για τη χωροθέτηση σταθμών φόρτισης σε όλη την πόλη. Ήδη, ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου και σύντομα θα ανακοινωθούν οι ακριβείς θέσεις των σταθμών.

Ως προς την ανακύκλωση, το έργο προϋπολογισμού 882.232,72 ευρώ, περιλαμβάνει τη δημιουργία 10 «Έξυπνων Γωνιών» ανακύκλωσης, την προμήθεια ειδικού οχήματος συλλογής και τη δημιουργία της κεντρικής πλατφόρμας παρακολούθησης.

Με την υλοποίηση του έργου, αλλά και σε συνδυασμό με την κατασκευή του Κεντρικού Πράσινου Σημείου, για το οποίο έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ο Δήμος Παλλήνης προχωρά ολοκληρωμένα στην ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου ανακύκλωσης.