H υποκατάσταση των εισαγωγών πρώτων υλών για τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος, αλλά και η πρακτική και ουσιαστική στήριξη μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, ώστε να γίνουν εξωστρεφείς ή να αυξήσουν την εξωστρέφειά τους, αποτελούν δύο από τους στόχους της νέας διοίκησης του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), με πρόεδρο τον επιχειρηματία Συμεών Διαμαντίδη, που αντικαθιστά τον Γεώργιο Κωνσταντόπουλο.

To νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ, το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 47ης γενικής συνέλευσης των μελών του, συγκροτήθηκε χθες σε σώμα, εκλέγοντας ομόφωνα ως πρόεδρο τον κ. Διαμαντίδη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ, «μιας καινοτόμου καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής και εμπορίας διχτυών ιχθυοκαλλιέργειας, αλιείας, αθλητισμού, σκίασης, προστασίας, αντιανεμικών, καθώς επίσης και κάθε ειδικής κατασκευής με βάση το δίχτυ με έδρα στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης», διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΒΕ. Μέχρι πρότινος, ο κ. Διαμαντίδης ήταν οικονομικός επόπτης του Συνδέσμου για την περίοδο 2018-2022.

Η θητεία της νέας διοίκησης του ΣΕΒΕ είναι διετής και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ ορίστηκε ο Παναγιώτης Χασάπης (ΑΝΤΙΣΕΛ-ΑΦΟΙ Α. ΣΕΛΙΔΗ ΑΕ) και δεύτερος αντιπρόεδρος ο Γεδεών Βούλης (ΒΟΥΛΗΣ XHMIKA ΑΕ), ενώ καθήκοντα γενικού γραμματέα ανέλαβε ο Γεώργιος Ζαγκλιβερινός (ΝΤΙΑΞΟΝ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΜΟΝ. ΑΒΕΕ) και οικονομικού επόπτη ο Άρης Σφακιανάκης (DHL Greece). Έφορος ορίστηκε η Ζωή Παλατιανά (PALAPLAST AE) και μέλη οι Βασίλης Κεχαγιάς (ΚΕΧΑΓΙΑΣ Β. & Λ. ΟΕ SUPERALLOYS ENGINEERING), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (PELOPAC ABEE) και Ιωάννης Σανιδιώτης (ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ).

«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και χαρά η εμπιστοσύνη των μελών και των μελών του νέου ΔΣ του ΣΕΒΕ στο πρόσωπό μου για να αναλάβω την προεδρία του ΣΕΒΕ, του μεγαλύτερου και δυναμικότερου εξαγωγικού φορέα της χώρας πανελλαδικής εμβέλειας, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη διεθνώς συγκυρία.(…) Οι κύριοι στόχοι της νέας διοίκησης του ΣΕΒΕ, που θα δρα συλλογικά και συνεργατικά είναι οι παρακάτω: η θεσμική ενδυνάμωση του ΣΕΒΕ ως συμβούλου της Πολιτείας και η περαιτέρω διεύρυνσή του με νέα μέλη από όλη την Ελλάδα, η πρακτική και ουσιαστική στήριξη μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τις μεγάλες για βοήθεια ώστε να γίνουν εξωστρεφείς ή να αυξήσουν την εξωστρέφειά τους, η υποκατάσταση εισαγωγών πρώτων υλών για τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος, η ενίσχυση δράσεων στοχευμένης εκπαίδευσης/κατάρτισης για την κάλυψη αναγκών των επιχειρήσεων σε συνεργασία με τις ίδιες καθώς και του ερευνητικού/μελετητικού έργου του ΣΕΒΕ μέσω του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) και η υλοποίηση της πρωτοβουλίας του συλλογικού σήματος ΣΕΒΕ της ΕΕ “M MACEDONIA THE GREAT”. Η μερική ανανέωση του ΔΣ με εκπροσώπους της νέας γενιάς που θα συνεργαστούν με τα παλαιότερα μέλη που έχουν γνώση και εμπειρία, πιστεύω ότι θα επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα προς όφελος των μελών μας και της εξωστρέφειας της χώρας που παρουσιάζει αξιοσημείωτες επιδόσεις, παρά τις αρνητικές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο», υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒΕ