Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε «έξυπνη» πόλη θα μετατραπεί η Ελευσίνα, καθώς η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δύο έργα, τα οποία θα αναβαθμίσουν την πόλη τόσο ενεργειακά όσο και τεχνολογικά. Πρόκειται για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων, προϋπολογισμού 849.309,01 ευρώ και τη δημιουργία του Smarttech Elefsina, δηλαδή ενός «έξυπνου κόμβου» νέων τεχνολογιών, ψηφιοποίησης και καινοτομίας του δήμου, προϋπολογισμού 1.113.768,00 ευρώ.

Τα έργα αυτά αναμένεται να συντελέσουν καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην αποδοτικότερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων από τον δήμο και στην παροχή ποιοτικότερων ψηφιακών υπηρεσιών σε τομείς της αστικής λειτουργίας.

«Μέσω της ένταξης του δήμου μας σε προγράμματα χρηματοδότησης στοχεύουμε στην αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου προς όφελος των πολιτών, γι’ αυτό άλλωστε, δεν αφήνουμε ανεκμετάλλευτη καμία τέτοια ευκαιρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Μαυρογιάννη, συντάξαμε έναν άρτιο φάκελο προτάσεων και μέχρι στιγμής καταφέρνουμε να εξασφαλίζουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με την ένταξη των παραπάνω προτάσεών μας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” φιλοδοξούμε να έρθουμε πιο κοντά σε μία πόλη σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον και φυσικά σε μία έξυπνη πόλη».