Ενετικό Λιμάνι, Ρέθυμνο, Κρήτη
Ενετικό Λιμάνι, Ρέθυμνο, Κρήτη
Πηγή Εικόνας: Ralf Kronenberger - pixabay.com

Η από κοινού στοχοθέτηση για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του Τουρισμού ολόκληρου του Νομού Ρεθύμνου βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης των προέδρων από τις Επιτροπές Τουριστικής Ανάπτυξης των Δήμων Νομού Ρεθύμνης. Η στοχοθέτηση επιδιώκεται σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής του Δήμου Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη, μέσα από τα θεσμικά πλαίσια των Επιτροπών Τουριστικής Ανάπτυξης, Δήμου Ρεθύμνης, Αγ. Βασιλείου, Αμαρίου, και Μυλοπόταμου, σύμφωνα με τα οποία οι επιτροπές έχουν ορίσει συγκεκριμένη ατζέντα με τα πρώτα βήματα που είναι αναγκαία, για συνεργασίες σε επίπεδο Νομού. Πεποίθηση όλων των επιτροπών τουρισμού, είναι ότι οι συνέργειες θα συμβάλουν στην μεταξύ των δήμων ενημέρωση, επικοινωνία, σύσφιξη σχέσεων και πιο ολοκληρωμένη στρατηγική για συντομότερα και καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες και τους επισκέπτες των δήμων μας.

Τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία θα εργασθούν οι επιτροπές τουρισμού, αφορούν: «Στη συγκέντρωση όλων των εκδηλώσεων των Δήμων για τους ενδιαφερόμενους στην www.rethymno.guide ιστοσελίδα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης (όπως φεστιβάλ, πανηγύρια κλπ), στη συγκέντρωση πληροφοριών για εμπειρίες, σημεία ενδιαφέροντος και ιδιαίτερες δράσεις σε όλους τους δήμους (όπως μονοπάτια γαστρονομικών εμπειριών, αθλητικές υποδομές, δράσεις για παιδιά κλπ), στην από κοινού διοργάνωση και υποδοχή κάθε δημοσιογραφικού ή επαγγελματικού γκρουπ σε σημεία ενδιαφέροντος σε όλους τους δήμους καθώς και στην προετοιμασία για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο, η οποία μπορεί να απλωθεί με διάφορους τρόπους σε όλο το Νομό Ρεθύμνης.

 

 

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν τα τηλεοπτικά γυρίσματα στην Κρήτη με επίκεντρο την κρητική γαστρονομία από γνωστό Βρετανό παρουσιαστή, αρθρογράφο και συγκεκριμένα τον Jonathan Phang. Η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε την πολυμελή ομάδα παραγωγής στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Κρήτης 2019-2021», με στόχο την ανάδειξη της κρητικής γαστρονομίας και την προώθηση της Κρήτης, ως πόλο έλξης γαστρονομικού τουρισμού. Στη διάρκεια των γυρισμάτων έγινε μία συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη της πλούσιας γαστρονομικής και οινικής παράδοσης του νησιού, με έμφαση στις ποικίλες ποιοτικές επιλογές και τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει η Κρήτη. Η Περιφέρεια Κρήτης σύμφωνα με τον διευθυντή Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Νίκο Αλεξάκη παραμένει πιστή στο όραμά της για την καθιέρωση της Κρήτης ως βιώσιμου γαστρονομικού τουριστικού προορισμού, εντείνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιώντας στρατηγικές δράσεις προβολής και προώθησης της Κρητικής κουζίνας. Επισήμανε δε σχετικά με τα τηλεοπτικά γυρίσματα πως: «Αν και ο γαστρονομικός πλούτος της Κρήτης και οι αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει είναι δύσκολο να παρουσιαστούν σε μία μόνο εκπομπή, ωστόσο η καταγραφή για την κρητική κουζίνα έδωσε το στίγμα της παράδοσης και της αυθεντικότητας».