Σε εκτενή αντιπλημμυρικά έργα θα προχωρήσουν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αμαρουσίου. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση για την περιοχή του Αγίου Νικολάου. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 520.000 ευρώ και το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια. Σκοπός του είναι η επαρκής αποχέτευση ομβρίων και κατ’ επέκταση η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της πόλης.

Κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, συζητήθηκε ακόμη η εξέλιξη των μελετών για το Ρέμα Σαπφούς, καθώς και οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλλα, επίσης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

 

«Η θωράκιση κάθε γειτονιάς της Αττικής με την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων είναι για εμάς στρατηγικός στόχος, ένα στοίχημα που κερδίζουμε με τη συνεργασία και τον σωστό προγραμματισμό μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και συνέχισε: «Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Μαρούσι, όπου είχα τη χαρά να υπογράψω μαζί με τον δήμαρχο την προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Ένα έργο, το οποίο θα θωρακίσει την περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα και θα δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας για τους κατοίκους. Επιπλέον, διερευνήσαμε με τον δήμαρχο και τις προϋποθέσεις επέκτασης αντίστοιχων έργων σε όσες γειτονιές αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Στόχος το Μαρούσι να είναι πρωτοπόρο, ως μια σημαντική πόλη των βορείων προαστίων, αλλά και ολόκληρης της Αττικής».

 

Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου είπε: «Τα αντιπλημμυρικά έργα στον Άγιο Νικόλαο είναι έργα σημαντικά για τη θωράκιση της περιοχής και την ασφάλεια των περιουσιών και των πολιτών. Η εκκίνηση των διαδικασιών για τη δημοπράτησή τους είναι μία πολύ θετική εξέλιξη. Στον τομέα αυτό συζητήσαμε ακόμη τη δυνατότητα για κάποιες μικρότερες τεχνικές παρεμβάσεις στο Ρέμα Σαπφούς, μέχρι να εκτελεστεί το μεγάλο έργο της διευθέτησής του. Η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής είναι στενή και εποικοδομητική και αποδίδει καρπούς προς όφελος των Μαρουσιωτών. Ο κ. Πατούλης γνωρίζει προσωπικά τις ανάγκες τού Αμαρουσίου σε έργα υποδομών και ευελπιστούμε πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες συνέργειες».