Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης για τη χωριστή συλλογή πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, παραδόθηκαν στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος, που υλοποιεί για την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Οι κάδοι θα αξιοποιηθούν στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Θετικών Επιστημών, στα κτίρια της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής και στις υποδομές των τεχνικών υπηρεσιών.

Η παράδοση έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, τους οποίους υποδέχθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη ο κοσμήτορας Ι. Εμμανουήλ και η καθ. Α. Αντωναράκου.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στον κεντρικό στόχο να καταστεί η Αττική «πράσινη Περιφέρεια», σημείωσε τη σημασία της ανακύκλωσης στην πηγή, τονίζοντας: «Σε αυτό το όραμα δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί η πανεπιστημιακή κοινότητα. Σήμερα σηματοδοτείται η επίσημη ένταξή της στον ισχυρό κρίκο της αλυσίδας, που δημιουργούμε για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των απορριμμάτων».

Ο κοσμήτορας Ι. Εμμανουήλ διαβεβαίωσε για την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης, με πρωτοβουλία των τριών κοσμητόρων της Θεολογικής Σχολής της Φιλοσοφικής Σχολής και της Σχολής Θετικών επιστημών, τη συνδρομή των Πρυτανικών Αρχών και των στελεχών της Πανεπιστημιούπολης. Υπογράμμισε το ζωηρό ενδιαφέρον του ΕΚΠΑ για θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή και ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούνιο προγραμματίζεται ένα συνέδριο, με κεντρικό θέμα τον ρόλο που διαδραματίζει το ΕΚΠΑ σε θέματα κλιματικής αλλαγής.