Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Με τη φιλοξενία 30 εκθετών – επιχειρήσεων του κλάδου Τροφίμων και Ποτών, στο περίπτερο της, συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής για 6η συνεχόμενη χρονιά, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO» στο Athens Metropolitan Expo στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, 12-14 Μαρτίου.

Η Περιφέρεια στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις έχει προγραμματίσει γαστρονομική εκδήλωση την Κυριακή (2-3μμ) , με σκοπό την προώθηση και την προβολή των Αττικών ποιοτικών προϊόντων.

Τη ζωντανή μαγειρική επίδειξη θα παρουσιάσουν τα μέλη της Λέσχης: Κωνσταντίνος Κωβαίος, , Βασίλης Μπέκας, (αρχιμάγειρας στην Προεδρία της Δημοκρατίας), Νίκος Μπακόλας, Στέλιος Μαστοράκος, Παναγιώτης Τζίμας, Γιάννης Μπρατζόλιας, Σπύρος Κωσταρέλλος, Χρήστος Χατζηαναγνώστου. Επίσης η Έφη Γρηγοριάδου, λαογράφος – συγγραφέας – και επίτιμο μέλος της λέσχης καθώς και ο Κωνσταντίνος Μουζάκης πρόεδρος της Λέσχης και αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας & Οινολογίας της CEUCO.

«Η εστίαση αποτελεί μια σπουδαία παραγωγική δραστηριότητα, την οποία οφείλουμε να στηρίζουμε, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία» επισημαίνει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης υπογραμμίζοντας τη μέριμνα της Περιφέρειας προς αυτόν τον δυναμικό κλάδο της οικονομίας, ο οποίος «μπορεί να ενισχύσει τον Τουρισμό μας, σε επίπεδο γαστρονομίας και ανάδειξης της παραδοσιακής μας κουζίνας».

Σημειώνεται ότι, οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας στην έκθεση, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναντήσεις τόσο με τους ξένους αγοραστές που θα φιλοξενήσει η διοργανώτρια εταιρεία (hostedbuyers) και προέρχονται από σημαντικές αγορές στόχους του εξωτερικού, όσο και digital συναντήσεις με αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δεν θα έχουν φυσική παρουσία στην έκθεση.