Νέο καθεστώς για τις εκπτώσεις θέλουν οι Έμποροι
Νέο καθεστώς για τις εκπτώσεις θέλουν οι Έμποροι
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικές εκπτώσεις με τη σφραγίδα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι  Γεωργιάδη, έρχονται στην αγορά, αφού ο υπουργός, πήρε τη μεγάλη απόφαση να καταργήσει τις ενδιάμεσες 15νθημερες εκπτώσεις του Νοεμβρίου και του Μαΐου και, την ίδια στιγμή, δεσμεύει τον εμπορικό κόσμο ότι οι εκπτώσεις στις κανονικές περιόδους από 50% που είναι μέχρι σήμερα θα φτάνουν μέχρι το 100%.

Πρόκειται για απόφαση σταθμός για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, σύμφωνα με τους εμπόρους, καθώς, ο υπουργός ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα που για δεκαετίες παρέμενε ως αίτημα.

Η λειτουργία της αγοράς θα εισέλθει σε ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο δίνοντας στους καταναλωτές πραγματικές εκπτώσεις.

Οι σχετικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν  μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης  και Επενδύσεων με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ Σταύρο Καφούνη.

Ο υπουργός  Άδωνις Γεωργιάδης, άνοιξε το θέμα της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, διατυπώνοντας την πρόθεση του να δώσει λύση, στο ζήτημα των ενδιάμεσων εκπτώσεων τους επόμενους μήνες, επισημαίνοντας ότι θα είμαστε σε στενή επαφή με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, προσδιορίζοντας ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού  Συλλόγου Αθήνας κ Σταύρος Καφούνης , εξηγεί την αξία της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, στέλνοντας μήνυμα  προς τους καταναλωτές, ότι θα αντιληφθούν την πράξη την αξία της απόφασης του υπουργείου , η οποία θα αποτυπωθεί την περίοδο των εκπτώσεων της φετινής χειμερινής περιόδου με υψηλότερα  και ουσιαστικά ποσοστά εκπτώσεων από τις προηγούμενες χρονιές.

Ο κ Καφούνης θεωρεί ότι βγήκε ένα «αγκάθι» από τον εμπορικό κόσμο , χαρακτηρίζοντας  ότι το μέτρο ήταν αναχρονιστικό με ελάχιστα οφέλη για τους καταναλωτές ενώ δημιουργούσε  αναστάτωση στους εμπόρους οι οποίοι, αναγκάζονταν να δημιουργούν μια ψευδαίσθηση εκπτώσεων με τα μικρά ποσοστά που προσέφεραν αλλά δεν ικανοποιούσαν τους καταναλωτές.

Έμποροι που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους χαρακτηρίζουν ιστορική  στιγμή  για τη δραστηριότητά τους,  που τους επιτρέπει μέσα σε ένα καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας να δώσουν ουσιαστικές εκπτώσεις στους καταναλωτές.

Τέλος να σημειωθεί ότι και το Ινστιτούτο Καταναλωτών διατύπωσε θετική γνώμη για την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων προς όφελος των καταναλωτών.