Πηγή Εικόνας: https://portheraklion.gr/images/11032021.jpeg

Το στοίχημα της εναλλακτικής μετακίνησης φαίνεται να κερδίζει ο Δήμος Ηρακλείου, όπως δείχνουν τα στοιχεία του αστικού ΚΤΕΛ, με την χρήση των mini bus τα οποία χρησιμοποιούν οι δημότες δωρεάν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου, οι πολίτες που επέλεξαν το μήνα Νοέμβριο τα mini bus για τις μετακινήσεις τους ανέρχονται σε περισσότερους από 61.000, αριθμός που καταδεικνύει την επιλογή τους να μην χρησιμοποιούν Ι.Χ. για τις μετακινήσεις τους προς το κέντρο.

Αναλυτικότερα το μήνα Νοέμβριο στη μπλε γραμμή(Παγκρήτιο στάδιο – Κέντρο)εξυπηρετήθηκαν 32.384 επιβάτες, στην Κόκκινη Γραμμή(Λιμάνι – Κέντρο- Αλικαρνασσός)14.720 και στην Πράσινη Γραμμή(Πάρκο Ερυθραίας- Κέντρο) 14.352 επιβάτες.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφέρει: «Τα στοιχεία του αστικού ΚΤΕΛ αποδεικνύουν ότι οι δημότες έχουν αγκαλιάσει την επιλογή του Δήμου Ηρακλείου να προσφέρει ασφαλείς και περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους μετακίνησης. Για εμάς είναι σημαντικό να αναπτύξουμε περαιτέρω την βιώσιμη κινητικότητα, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο το περιβάλλον, προσφέροντας παράλληλα εναλλακτικούς τρόπους δωρεάν μετακίνησης στους δημότες».