Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Να ανοίξουν την καρδιά τους και στη συνέχεια και τις τσέπες τους» στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε σήμερα ομάδα Ισραηλινών επιχειρηματιών ο Λέων Αβιγκάντ (Leon Avigad), διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του ομίλου «Brown Hotels», ο οποίος επενδύει σε 48 τουριστικά πρότζεκτ σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα δύο στην πόλη.

«Μην μας αφήσετε να είμαστε οι μόνοι επενδυτές εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβιγκάντ, ο οποίος εξέφρασε ακόμα την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα -πλέον κατοικεί με την οικογένειά του στην Αθήνα- μιλώντας από το βήμα επιχειρηματικού φόρουμ, που διοργάνωσε σήμερα το Τμήμα Τουρισμού του κεντρικού δήμου, σε συνεργασία με το Ισραηλινό-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, πρόσθεσε, είναι και οι δύο όμορφες πόλεις, «αλλά για εμάς τουλάχιστον, η καρδιά βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη». Ο 50χρονος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Brown υπενθύμισε ακόμα ότι έχει ήδη αγοράσει δύο ξενοδοχεία στην πόλη (σ.σ. πρόκειται για το πρώην ξενοδοχείο «Βιέννη» και το κτίριο της καπναποθήκης Μιχαηλίδη, στην περιοχή της οδού Δωδεκανήσου), ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη έχει να προβάλει πολύ περισσότερα από τα ιστορικά της μνημεία.

«Η προσωπική μου γνώμη είναι να μη συγκεντρώνεστε μόνο στα ιστορικά μνημεία της πόλης και στο όμορφο παραλιακό μέτωπο. Υπάρχουν αμέτρητα άλλα πράγματα, να δει κάποιος: το επίπεδο της γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη είναι το υψηλότερο σε όλη την Ελλάδα, μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό, το φαγητό είναι εξαιρετικό, όπως και η διασκέδαση και οι άνθρωποι εκπληκτικοί» σημείωσε και συμπλήρωσε πως η Θεσσαλονίκη, μια από τις πιο νεανικές πόλεις της Ελλάδας, χάρη στα πολλά πανεπιστήμιά της, ανήκει τόσο στη χώρα μας, όσο και στα Βαλκάνια.

Ο κ. Αβιγκάντ γνωστοποίησε μάλιστα ότι όταν επιστρέφει στην Ελλάδα νιώθει ότι επιστρέφει στο σπίτι του: «έχω εγκατασταθεί με την οικογένειά μου στην Αθήνα και χθες που επέστρεψα από το Τελ Αβίβ για να πάω στο σπίτι μου στο Κολωνάκι, σκέφτηκα πως επιτέλους επιστρέφω σπίτι μου», τόνισε.

Στο διμερές φόρουμ συμμετέχουν 20 Ισραηλινοί επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους -από τους κλάδους του τουρισμού και των τουριστικών ακινήτων μέχρι το real estate, τις κατασκευές, το post production οπτικού υλικού και την κυβερνοασφάλεια- οι οποίοι πραγματοποιούν συναντήσεις με εκπροσώπους ομοειδών ελληνικών επιχειρήσεων.