Να ενταχθούν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% τα βρεφικά παιδικά ενδύματα και υποδήματα, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη και ενθάρρυνση των νέων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, ζητούν από κοινού οι εκπρόσωποι των σχετικών παραγωγικών φορέων.

Ειδικότερα, το παραπάνω αίτημα κατέθεσαν με κοινή τους επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, οι Σύνδεσμοι Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ), Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ) και Επιχειρήσεων Βιοτεχνών- Βιομηχάνων Υποδημάτων και Εξαγωγέων (ΕΛΣΕΒΒΥΕ).

Στην επιστολή τους τονίζουν ότι «ένα τέτοιο μέτρο κοινωνικής πολιτικής θα εξασφαλίσει ισχυρή και με ουσιαστικό τρόπο στήριξη των νέων νοικοκυριών και θα είναι πολύ σοβαρό μεσομακροπρόθεσμου χαρακτήρα κίνητρο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι θα αποτελέσει τόνωση για την αγορά παιδικών προϊόντων και θα συμβάλει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη όλης της αλυσίδας παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας.