Πηγή Εικόνας: http://photos.wikimapia.org/p/00/03/35/37/55_big.jpg

Τις προκλήσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης των Βιομηχανικών Περιοχών της χώρας, ανέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ, Θάνος Ψαθάς στη διοίκηση και τα μέλη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ), κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι επικεφαλής Λειτουργίας Βιομηχανικών Περιοχών, Δ. Γρίβας και Εμπορικής Διεύθυνσης, Μ. Μακρανδρέου, ενώ το «παρών» έδωσαν διαδικτυακά και εκπρόσωποι εξαγωγικών βιομηχανικών επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΒΕ, που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΕΒΕ, στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ψαθάς ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Βιομηχανικές Περιοχές, κάνοντας εκτενή αναφορά στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης, καθώς είναι η μεγαλύτερη ΒΙΠΕ της χώρας και των Βαλκανίων. H ETBA έχει υπό διαχείριση 27 βιομηχανικές περιοχές. όπου βρίσκονται εγκατεστημένες 2285 επιχειρήσεις, στις οποίες απασχολούνται πάνω από 30.000 εργαζόμενοι.

Επιπλέον, τους ανέλυσε όλες τις ενέργειες της διοίκησης της ΕΤΒΑ, προς τα αρμόδια υπουργεία, τους φορείς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους εμπλεκόμενους (ΕΥΑΘ, κλπ), ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές και οι συνθήκες καθημερινής λειτουργίας των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στη ΒΙΠΕΘ.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στη συνάντηση από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, τα κυριότερα -όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΕ- αφορούσαν στην ασφάλεια της ΒΙΠΕΘ, στην προοπτική νέων επενδύσεων που μπορεί να καταστεί δυνατή με τη διάθεση και εξεύρεση νέων χώρων και οικοπέδων, στα θέματα αδειοδότησης της επέκτασης λειτουργίας, καθώς και της εγκατάστασης εντός της βιομηχανικής περιοχής Θεσσαλονίκης, μεταποιητικών μονάδων, που εμπίπτουν στην οδηγία SEVESO. Επιπλέον, συζητήθηκε και η ευκαιρία ενοικίασης χώρων μέσα σε υφιστάμενες παραγωγικές μονάδες από τρίτους.

Τόσο ο ΣΕΒΕ, όσο και η ΕΤΒΑ, που είναι πλέον μέλος του συνδέσμου, δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν για την επίλυση των υφιστάμενων θεμάτων που αντιμετωπίζει η ΒΙΠΕΘ, εξελίσσοντας μάλιστα τη συνεργασία τους και εστιάζοντας σε πρακτικές, που θα οδηγήσουν τις Βιομηχανικές Περιοχές της χώρας, στην επόμενη ημέρα.