erga-idreusis3 [grevenamedia.gr]
erga-idreusis3 [grevenamedia.gr]

Σε πλήρη αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης θα προχωρήσει ο δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης. Το σχετικό έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και περιλαμβάνει δύο υποέργα. Πρώτο, την «Προμήθεια κι εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ελέγχου καταναλώσεων του Δικτύου Ύδρευσης Ερυθρών», με την υλοποίηση του οποίου επιτυγχάνεται στη δημοτική ενότητα Ερυθρών η σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης κι εκσυγχρονίζεται ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης.

Και δεύτερο, την «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης-Προμήθεια κι εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και συστήματος αυτόματης ανάγνωσης ενδείξεων στους οικισμούς Βίλια και Πόρτο Γερμενό». Με την υλοποίησή του προχωρά στη δημοτική ενότητα Βιλίων η ζωτικής σημασίας αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου και των αγωγών του παλαιού δικτύου, ενώ εκσυγχρονίζεται ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης.

Σχετικά με τη δημοτική ενότητα Μάνδρας, η δημοτική Αρχή έχει ήδη υποβάλει στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Ανάπτυξης πρόταση χρηματοδότησης του έργου, που περιλαμβάνει:

1. Την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων λυμάτων.

2. Την αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης.

3. Έργα διαχείρισης ομβρίων υδάτων στην πόλη της Μάνδρας.

4. Σύνδεση αποχέτευσης και ύδρευσης.

5. Σύστημα σύγχρονης διαχείρισης ύδρευσης.

«Η προστασία του περιβάλλοντος, η εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και των οικισμών μας, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, συνεχίζουν να αποτελούν τη βάση της αναπτυξιακής στρατηγικής της δημοτικής Αρχής», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)