Τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη δικτύου ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων με το σήμα incharge, ανακοίνωσε σήμερα η nrg αξιοποιώντας τις υποδομές του Ομίλου Motor Oil, μέσω των πρατηρίων της AVIN και της Shell.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η γγ Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία σημείωσε: «Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης στην πορεία μας προς το μέλλον των μετακινήσεων, που είναι πράσινο, καθαρό και βιώσιμο. Είναι επίσης ένας από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου μας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μαζί με την ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και τα μέτρα ενεργειακής εξοικονόμησης. Μέσα στην πανδημία, οι πολίτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω μιας δέσμης άμεσων και έμμεσων κινήτρων. Επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η δημιουργία ενός επαρκούς και προσβάσιμου δικτύου υποδομών φόρτισης σε όλη την επικράτεια, project για το οποίο θα αξιοποιήσουμε, καταρχήν, πόρους 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα θα είναι καταλυτικός. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή που παρουσίασε σήμερα η nrg, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό μας και θέτουν τις βάσεις για να γίνει το ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα».

«Παρέχοντας ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, αξιοποιώντας το ευρύτατο δίκτυο των πρατηρίων Shell και Avin, και επενδύοντας σε στρατηγικές συνεργασίες με ηγέτιδες δυνάμεις της αγοράς, ορισμένες από τις οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, κάνουμε την ηλεκτροκίνηση προσιτή στον Έλληνα καταναλωτή», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της nrg, Αναστάσιος Λωσταράκος. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω του δικτύου περιλαμβάνουν φόρτιση μέσω πλατφόρμας, υπηρεσία εγκατάστασης, υπηρεσίες συντήρησης και εμπορία εξοπλισμού.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Ηλίας Πετρής, τόνισε ότι τα περίπου 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στην Ευρώπη θα αγγίξουν έως το 2025 τα 70 εκατομμύρια, ενώ στην Ελλάδα, αναμένεται μέχρι το 2030, 1 στα 3 αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι ηλεκτρικά, ξεπερνώντας σε αριθμό τα 300.000 οχήματα.