H Sunlight ανακοίνωσε ότι ο Todd M. Sechrist αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Batteries USA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της εταιρείας Sunlight. Ο κ. Sechrist θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 18 Οκτωβρίου 2021.


Ο Todd Sechrist είναι πεπειραμένο στέλεχος του κλάδου της ενέργειας, με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας. Κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε πολλές διευθυντικές θέσεις, όπως γενικός διευθυντής επιχειρήσεων (COO) της Enersys και υπεύθυνος των αγορών Αμερικής, αλλά και Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής για την ίδια εταιρεία.

Επίσης, ο κ. Sechrist είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sunlight από το 2020. Πλέον, αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Batteries USA έπειτα από τη θητεία του στην εταιρεία Pengate Handling Systems της Raymond Corporation, όπου επίσης κατείχε τη διττή θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

H Sunlight Batteries USA διαθέτει μια υπερσύγχρονη μονάδα αποθήκευσης, παραγωγής και συναρμολόγησης μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου στο Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνας, συνολικής έκτασης 9.600 τμ. Η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στην υλοποίηση της πρώτης φάσης του επενδυτικού της πλάνου, ύψους 150 εκατ. δολαρίων, για την αγορά της Αμερικής, το οποίο και θα ολοκληρωθεί σε βάθος διετίας. Το πλάνο περιλαμβάνει επέκταση του εργοστασίου στο Γκρίνσμπορο, καθώς και εκσυγχρονισμό μηχανημάτων και εξοπλισμού. Η επένδυση αυτή θα τριπλασιάσει τις δυνατότητες της μονάδας σε ό,τι αφορά τη συναρμολόγηση ολοκληρωμένων μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου έως το πρώτο τρίμηνο του 2022, θα ενισχύσει την τοπική απασχόληση, θα καλύψει αποτελεσματικότερα τις ανάγκες των πελατών στις ΗΠΑ, και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγοράς μπαταριών στην Αμερική. Η τεχνογνωσία του Todd Sechrist θα είναι καθοριστική για την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου και την περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων της SUNLIGHT στην Αμερική, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight, Λάμπρος Μπίσαλας, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Todd έρχεται στη Sunlight και συμμετέχει πλέον ως τακτικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της εταιρείας, καθότι εκτιμούμε ιδιαίτερα τη μέχρι τώρα συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος. Ο Todd κατέχει βαθιά γνώση και εμπειρία στην αγορά των μπαταριών γενικά, και των περονοφόρων ειδικότερα.

Είμαστε βέβαιοι ότι υπό την ηγεσία του η Sunlight θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στην αγορά της Αμερικής, ενώ θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων και φιλοδοξιών της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα ήθελα λοιπόν να καλωσορίσω τον Todd εκ μέρους όλων στη Sunlight. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε στενά, ώστε να χτίσουμε από κοινού την επιτυχία της εταιρείας».

Από την πλευρά του, ο Todd Sechrist πρόσθεσε: «Η αγορά της αποθήκευσης ενέργειας, και πιο συγκεκριμένα ο κλάδος των μπαταριών και φόρτισης, είναι καθοριστικής σημασίας στη σύγχρονη κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, η Sunlight αναλαμβάνει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο, και ανυπομονώ να υποστηρίξω την εταιρεία σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή της παγκόσμιας επέκτασής της. Πιστεύω ακράδαντα ότι στη Sunlight έχουμε την ηγεσία, τους πόρους και την τεχνογνωσία, ώστε να πετύχουμε το όραμά μας για την αγορά της Αμερικής. Και, ταυτόχρονα, να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο οικοσύστημα για τους πελάτες μας και τις τοπικές κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Ανυπομονώ να δουλέψω με τον Λάμπρο και την υπόλοιπη ομάδα της Sunlight, για να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον της εταιρείας».