Τρία χρόνια και τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τον χρόνο αποκάλυψης του σκανδάλου  της Folli Follie από τον Μάιο του 2018, με την οικογένεια Κουτσολιούτσου να βρίσκεται στο στόχαστρο των Διωκτικών Αρχών με τους βασικούς συντελεστές να βρίσκονται ήδη έγκλειστοι στις φυλακές, ενώ η σημερινή διοίκηση του Γιώργου Σάμιου που διορίστηκε με δικαστική απόφαση και με εισήγηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καλείται σήμερα να ολοκληρώσει ένα ακόμη κρίσιμο βήμα για να ακολουθήσει η διάσωση της εταιρείας με το σχέδιο εξυγίανσης.

Η σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli-Follie που προέρχεται εξ αναβολής  της 10ης Σεπτεμβρίου διότι οι εκπρόσωποι των βασικών μετόχων ζήτησαν την αναβολή της ΓΣ με το σκεπτικό να θεραπευτούν τα θέματα που έθεσε ο ορκωτός λογιστής διατυπώνοντας  αρνητική γνώμη για τις οικονομικές καταστάσεις του 2019 και  συγκεκριμένα  η PwC .

Ο βασικός μέτοχος Δημήτρης Κουτσολιούτσος με ποσοστό 36% και με ποσοστό μικρότερο του 5% ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αργά το βράδυ δεν ήταν σαφές ποια στάση θα κρατήσουν οι εκπρόσωποι τους στη σημερινή  ΓΣ των μετόχων, που να σημειωθεί για να υλοποιηθεί το σχέδιο εξυγίανσης, πρέπει να εγκριθούν οι οικονομικές καταστάσεις που έρχονται προς έγκριση στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα επιδιώξει να αλλάξει την ατζέντα, φέρνοντας στο προσκήνιο την διαχείριση της εταιρείας από την διορισμένη διοίκηση, που την κρίνει μη αποτελεσματική.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι ο βασικός μέτοχος θα αναδείξει ότι τα προβλήματα συσσωρεύονται στην εταιρεία και το σχέδιο  εξυγίανσης είναι στον… αέρα, καθώς ο βασικός πυλώνας για τη  διάσωση της  εταιρείας έχει καταρρεύσει. Ο βασικός μέτοχος αναμένεται να  ζητήσει «βοήθεια» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να φέρει  στον ..ίσιο δρόμο την νυν διοίκηση του  κ. Σάμιου  ή σε άλλη περίπτωση να αναζητηθεί μία νέα  διοίκηση που θα  ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο της διάσωσης  της  εταιρείας, η οποία παραμένει ενεργή στα μητρώα του ΓΕΜΉ μετά  το ξέσπασμα του σκανδάλου τον Μάιο του 2018. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα λάβει αντίστοιχο υπόμνημα με επιχειρηματολογία για  όσα γίνονται  ή δεν γίνονται για τη διάσωση της εταιρείας.