Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

Παρακαλούμε αποδεχτείτε τα cookies από το YouTube για την αναπαραγωγή αυτού του video. Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο στο YouTube, μία υπηρεσία που παρέχεται από τρίτους.

Πολιτική Απορρήτου YouTube

Με την αποδοχή αυτής της ενημέρωσης, οι ρυθμίσεις σας θα αποθηκευθούν και η σελίδα θα ανανεωθεί.

 

 

 

Πρωθυπουργός στην 85η ΔΕΘ: Το αποτέλεσμα της πολιτικής μας αποτυπώνεται σε αριθμούς: στην αύξηση των καταθέσεων, στην υποχώρηση της ανεργίας, στα αυξημένα έσοδα του τουρισμού, στα μειωμένα κόκκινα δάνεια, στον δείκτη οικονομικού κλίματος που άγγιξε το υψηλότερο σημείο της τελευταίας εικοσαετίας.

 

*Το δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ σημείωσε άλμα 16.4%. Γι’ αυτό σήμερα ανακοινώνουμε την αναθεώρηση του στόχου ανάπτυξης για το 2021 από το 3,6% στο 5,9%. Ανάπτυξη για όλες και όλους! Σε μια οικονομία που θα δίνει ευκαιρίες στον κάθε πολίτη, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω.

 

Υποσχεθήκαμε πολλές νέες επενδύσεις. Τις φέραμε.

 

Υποσχεθήκαμε νέα έργα. Τα προχωράμε.

 

* Στο ψηφιακό κράτος, μιλούν στην κυριολεξία οι αριθμοί: από τo «112» μέχρι τις 1.256 ψηφιακές υπηρεσίες του που μας εξυπηρετούν καθημερινά. Γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

 

*Πρωθυπουργός στην 85η ΔΕΘ:* Οι νέοι μας μεγάλωσαν βιώνοντας μόνο κρίσεις. Από την οικονομική κατάρρευση, το φλερτ με τη χρεοκοπία μέχρι την πανδημία και την κλιματική κρίση, που αφορά πρώτα και πάνω από όλα τη νέα γενιά.

Δεσμευόμαστε να παλέψουμε ώστε η εικόνα αυτή να αλλάξει. Ξεκινώντας αμέσως.

 

 

*Η στήριξή μας στον κόσμο της εργασίας και σε ολόκληρη την κοινωνία δεν σταματάει. Αλλά επεκτείνεται.

 

 

* Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας παραμένει βασική μας προτεραιότητα. Και πλαισιώνεται σήμερα από μία νέα δέσμη μέτρων για τη ρευστότητα, τη μεγέθυνση των επιχειρήσεων και την προώθηση πράσινων και ψηφιακών επενδύσεων.

 

* Δημιουργούμε ασπίδα προστασίας σε ορισμένες ανατιμήσεις που ήδη εκδηλώνονται παγκοσμίως. Ένα φαινόμενο εξωγενές, το οποίο ελπίζουμε να αποδειχθεί και παροδικό ως προς τις εισαγόμενες συνέπειές του. Μπροστά του όμως δεν θα μείνουμε παρατηρητές.

 

* Η κλιματική κρίση αποτελεί υπαρξιακό κίνδυνο για εμάς και τα παιδιά μας. Μία απειλή που απαιτεί ολικό επανασχεδιασμό των πολιτικών. Η Ελλάδα ακολουθεί αυτή την αναγκαιότητα των καιρών εδώ και δύο χρόνια, με παράλληλες πολιτικές που προωθούμε παντού.

 

*Πρωθυπουργός στην 85η ΔΕΘ:* Με τις αλλαγές που δρομολογούμε στη Δημόσια Υγεία, αυτή αποκτά νέο προσανατολισμό με βάση τις εμπειρίες της πανδημίας. Είναι ώρα για καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα, λειτουργικότερα νοσοκομεία και φθηνότερα φάρμακα.

 

*Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Βαδίζει μπροστά, με έργα πνοής που προχωρούν με ταχύτητα.