Την δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα ανακοίνωσαν η CeroGeneration (Cero) και η Wattcrop.

Η Cero, εταιρεία που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του Green Investment Group της Macquarie, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών κυρίως έργων, ενώ διαθέτει περισσότερα από 8 GW υπό ανάπτυξη και 150 έργα σε όλη την Ευρώπη. Η Wattcrop αντίστοιχα είναι ελληνική εταιρία ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ευρωπαϊκών συμφερόντων.

Η Cero και η Wattcrop θα αναπτύξουν αρχικά το υπάρχον χαρτοφυλάκιο της Wattcrop, το οποίο ξεπερνάει τα 480MW έργων παραγωγής τα οποία βρίσκονται σε προκατασκευαστικό στάδιο. Η κοινοπραξία στοχεύει στην ανάπτυξη έργων τουλάχιστον 750 MW μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, με κύριο στόχο την αξιοποίηση της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς PPAs (διμερή συμβόλαια) στην Ελλάδα.
“Αυτή η συνεργασία ενισχύει τα πλάνα της Cero να γίνει η κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης φωτοβολταϊκών έργων στην Ευρώπη “, δήλωσε ο Nikolaj Harbo, διευθύνων σύμβουλος της Cero.”Η συνεργασία μας με την Cero θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε, να κατασκευάσουμε και να θέσουμε σε λειτουργία έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βοηθώντας να επιταχύνουμε την μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας στην Ελλάδα”, τόνισε από την πλευρά του ο Υπάτιος Μωυσιαδης, στέλεχος της Wattcrop.