Χαρτί Ανακύκλωση Δέμα
Χαρτί Ανακύκλωση Δέμα
Πηγή Εικόνας: Ben Kerckx / Pixabay

Η ΙΚΕΑ ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει τη μετάβαση προς τον στόχο της αποκλειστικής χρήσης ανακυκλωμένου πολυεστέρα σε όλα τα προϊόντα της, έχοντας πετύχει τον στόχο κατά 90% για τα υφασμάτινα προϊόντα το 2020.

Σημειώνεται ότι η ΙΚΕΑ το 2019 ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της για μετάβαση από τη χρήση πρωτογενή πολυεστέρα στη χρήση ανακυκλωμένου πολυεστέρα, στα υφασμάτινα προϊόντα της, έως το τέλος του 2020.

Η αντικατάσταση όλου του πρωτογενούς πολυεστέρα με ανακυκλωμένο πολυεστέρα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη μετάβαση σε μία κυκλική επιχειρηματική δραστηριότητα και στην επίτευξη του στόχου για χρήση μόνο ανακυκλωμένων ή ανανεώσιμων υλικών μέχρι το 2030.

Στο τέλος του 2020, η ΙΚΕΑ έκανε τη μετάβαση από περίπου 100.000 μετρικούς τόνους πρωτογενούς πολυεστέρα σε ανακυκλωμένο πολυεστέρα στα υφασμάτινα προϊόντα της. Τα μεγέθη αυτά, τοποθέτησαν την ΙΚΕΑ μεταξύ των ηγετών της βιομηχανίας στη μετάβαση από πρωτογενή σε ανακυκλωμένο πολυεστέρα, από άποψη όγκου.

«Γνωρίζαμε πως η λήξη χρήσης του πρωτογενή πολυεστέρα στα υφάσματα μέχρι το 2020, ήταν μία μεγάλη φιλοδοξία Αν και δεν το έχουμε πετύχει στο 100% ακόμα, έχουμε καταφέρει να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας στα προϊόντα όπου η μετάβαση αυτή έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο», ανέφερε ο Nils Mansson, Material & Innovation Deployment Leader στην IKEA Σουηδίας.