ΣΕΕΠΕ
ΣΕΕΠΕ
ΣΕΕΠΕ
ΣΕΕΠΕ
Πηγή Εικόνας: ΣΕΕΠΕ

O Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, με αφορμή τον πρόσφατο εντοπισμό διεθνούς κυκλώματος νοθείας καυσίμων, μέσω χημικών διαλυτών «Designer Fuel Oil», θα ήθελε να συγχαρεί τις ελληνικές αρχές για τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, πως η νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων αποτελούν μια τεράστια απειλή για τους καταναλωτές, τα δημόσια έσοδα και τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Η εξάρθρωση του εγκληματικού δικτύου που εισήγαγε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες χημικών διαλυτών, με σκοπό τη νόθευση καυσίμων, είναι αναμφίβολα μια μεγάλη επιτυχία της ΑΑΔΕ και των υπολοίπων αρχών που συνεργάστηκαν για τον εντοπισμό και την ιχνηλάτηση του συγκεκριμένου φορτίου.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι πως η δράση αυτών των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας και νοθείας καυσίμων, δεν προκαλεί ζημία μόνο στα έσοδα του Κράτους και τις επιχειρήσεις του κλάδου, αλλά δημιουργεί ένα ακόμη, μεγαλύτερο ζήτημα που αφορά στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Ο ΣΕΕΠΕ έχει επανειλημμένα επισημάνει τη μεγάλη αυτή απειλή, προτείνοντας την άμεση ολοκλήρωση και λειτουργία των συστημάτων εισροών-εκροών καυσίμων, μέσα σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο. Η λειτουργία των συστημάτων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των δεδομένων του συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια καυσίμων όλης της χώρας, θα αποτελέσει ένα καίριο πλήγμα απέναντι σε αυτά τα κυκλώματα.