Praktiker
Praktiker
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στρατηγική συνεργασία της Blink Charging Hellas με την Globalsat και την Praktiker Hellas, που ανακοινώθηκε σήμερα, προσφέρει στους κατοίκους του λεκανοπεδίου της Αττικής τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στα έξι καταστήματα του δικτύου της Praktiker στην Αττική.

Συγκεκριμένα, η Blink Charging Hellas αναλαμβάνει την εγκατάσταση, συντήρηση και το after sales support των σταθμών φόρτισης που τοποθετήθηκαν στα καταστήματα που βρίσκονται στις περιοχές Παλλήνης, Ελληνικού, Μάνδρας, Μεταμόρφωσης, Αγίας Βαρβάρας και Ταύρου.

Όλα τα σημεία διαθέτουν από έναν σταθμό με δύο θέσεις φόρτισης, με εξαίρεση το Praktiker Ταύρου όπου τοποθετήθηκαν τέσσερις θέσεις φόρτισης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι σταθμοί φόρτισης της Blink είναι δημόσιας χρήσης με ελεύθερη πρόσβαση προς όλους τους επισκέπτες των καταστημάτων της Praktiker Hellas, οι οποίοι επιθυμούν να φορτίσουν το όχημά τους κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης Δικτύου της Blink Charging Hellas, Γιάννης Παπατσίρος δήλωσε: «Βασικός μας στόχος από την αρχή της παρουσίας μας στην ελληνική αγορά είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο υποδομών φόρτισης, που θα εξυπηρετεί πρώτα από όλα τους οδηγούς και θα τους παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια και τη σιγουριά ότι δεν θα μείνουν ποτέ στον δρόμο. Ήδη, μέχρι σήμερα, απαριθμούμε περισσότερα από 140 σημεία φόρτισης σε όλη την Ελλάδα με ρεκόρ εγκατάστασης τους τελευταίους δύο μήνες».

Ο διευθυντής Πωλήσεων και Ανθρώπινου Δυναμικού της Praktiker Hellas, Ιωάννης Μποζοβίτης, ανέφερε: «Η ηλεκτροκίνηση είναι εξαιρετικά ωφέλιμη και στην Praktiker Hellas. Μέριμνά μας πάντοτε είναι να παίρνουμε πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον με οικολογικό αποτύπωμα, αλλά και να ανταποκρινόμαστε στις τρέχουσες εξελίξεις με αμεσότητα. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε και εμείς στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα, υποστηρίζοντας έμπρακτα όσους επιλέγουν αυτού του είδους τα οχήματα».

Ο γενικός διευθυντής της Globalsat, Κώστας Αγραφιώτης, σημείωσε: «Tο επόμενο χρονικό διάστημα οι ιδιωτικές εταιρείες και οι δήμοι ανά την Ελλάδα θα εγκαταστήσουν χιλιάδες σημεία φόρτισης. Στόχος μας να πρωταγωνιστήσουμε στην αγορά αυτή και να ενισχύσουμε το δίκτυο της Blink Charging Hellas, ως εμπορικός αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα, ενισχύοντας ενεργά την αγορά της ηλεκτροκίνησης».