Χρήστος Σταϊκούρας
Χρήστος Σταϊκούρας
Χρήστος Σταϊκούρας
Χρήστος Σταϊκούρας
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κυβέρνηση θα φέρει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή ρύθμιση για τις μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες που πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις το 2020, δήλωσε την Παρασκευή ο Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, «θα δύναται να υπάρχει κρατική ενίσχυση με τη μορφή της επιδότησης παγίων δαπανών. Θα αφορά σε επιχειρήσεις κλάδων που επλήγησαν» σημείωσε ο υπουργός και προσέθεσε πως «είμαστε σε φάση τεχνικής επεξεργασίας του μέτρου και σε συζήτηση με την Ευρώπη».

Ουσιαστικά οι μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες είναι αυτές που πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς οι οποίες δεν καλύπτονται ούτε από τα κέρδη, τα οποία δεν είχαν λόγω της κρίσης, ούτε από άλλες πηγές (όπως είναι τυχόν ποσά που έχουν λάβει από τους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής).

Κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έρχεται το Μάρτιο Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, ενώ την άλλη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για τη μη καταβολή ενοικίου από τις κλειστές επιχειρήσεις και το πάγωμα των επιταγών.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και σε ελληνικό αίτημα στην Κομισιόν για διάθεση πρόσθετων αδιάθετων πόρων από το πρόγραμμα SURE.