Νίκος Παπαθανάσης
Νίκος Παπαθανάσης
Νίκος Παπαθανάσης
Νίκος Παπαθανάσης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την προσεχή Παρασκευή θα λάβουν χώρα οι ανακοινώσεις για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανέναρξη όσων επαγγελματικών δραστηριοτήτων κριθεί πως δεν θα επηρεάσουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το κυβερνητικό εκπρόσωπο και σχετίζεται με την τάση μείωσης των κρουσμάτων που διαφαίνεται τις τελευταίες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στo ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως από τις πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες που θα ανοίξουν από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι τα κομμωτήρια και τα κουρεία, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως τα SMS στο 13033 θα παραμείνουν σε ισχύ.

«Ό,τι και να ανοίξει, για να μεταβούν εκεί οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν SMS. Τα SMS θα παραμείνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης, τονίζοντας παράλληλα πως σε ισχύ θα παραμείνουν και οι περιορισμοί μετακινήσεων μετά τις 9 το βράδυ, αφήνοντας ωστόσο ένα «παράθυρο» αλλαγής στο χρονικό περιθώριο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το άνοιγμα της οικονομίας θα εξαρτηθεί από το ποιες δραστηριότητες έχουν το μικρότερο αποτύπωμα κινητικότητας στον πληθυσμό, ενώ αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενη επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων κατά Ζώνες. «Μπορεί σε ζώνες κόκκινες να μην ανοίξουν οι δραστηριότητες σε αντίθεση με ό,τι συμβεί για τις πράσινες», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Το σίγουρο είναι ένα. Δεν πρέπει να ανοίξουν όλα μαζί», ανέφερε στη συνέχεια, ενώ καταλήγοντας σημείωσε πως υπάρχουν σκέψεις για μείωση των ημερών καραντίνας που προβλέπονται για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι τα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα και μόλις δώσουν το πράσινο φως οι επιστήμονες, ο πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση, ενώ τόνισε ότι τα κλιμάκια του υπουργείου συνεχίζουν τους ελέγχους για τυχόν παραβάσεις τόσο σε λαϊκές αγορές όσο και σε σούπερ μάρκετ.