Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, υπέγραψαν σήμερα ο Δήμος Αθηναίων και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, το πρόγραμμα συνεργασίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, πρακτική άσκηση των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον Δήμο Αθηναίων, είτε επιδοτούμενη από το ΕΣΠΑ ή με συμμετοχή του Δήμου στο ιδιωτικό έργο, ή με διμερείς συμβάσεις, ημερίδες, συνεργασία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδευτικά προγράμματα για τις υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου Αθηναίων κ.α.

«Αυτή η συνεργασία καθιστά συμμάχους ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Εγκαινιάζουμε μία σημαντική, κοινή πορεία για να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στο μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης αλλά, κυρίως των νέων ανθρώπων», δήλωσε μεταξύ άλλων, μετά την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης υπογράμμισε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, σηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας δημιουργικής και στενής συνεργασίας μέσω κοινών δράσεων που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη τόσο για τον Δήμο Αθηναίων όσο και για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».