Φώτο Αρχείου - Συνεργεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κατεδαφίζουν αυθαίρετα - Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 - ΑΠΕ ΜΠΕ
Φώτο Αρχείου - Συνεργεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κατεδαφίζουν αυθαίρετα - Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 - ΑΠΕ ΜΠΕ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε κατεδάφιση κτισμάτων, για τα οποία έχουν εκδοθεί από την αρμόδια ΥΔΟΜ (Υπηρεσία Δόμησης) τελεσίδικες αποφάσεις, ως αυθαίρετα και επικίνδυνα, προχώρησε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Αυτά βρίσκονταν στην περιοχή του Ρέματος της Πικροδάφνης και στον χώρο πραγματοποιήθηκε παράλληλα καθαρισμός από τα σκουπίδια και τα αδρανή υλικά, καθώς και αποψίλωση όλων των πρόχειρων κατασκευών που επιβαρύνουν το ρέμα.

Το παραμελημένο περιβαλλοντικά ρέμα της Πικροδάφνης, είναι το μεγαλύτερο της Νότιας Αθήνας και επί σειρά ετών έχει επιβαρυνθεί με αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις, οι οποίες το υποβαθμίζουν και δημιουργούν ένα εχθρικό περιβάλλον για την πανίδα και τη χλωρίδα του οικοσυστήματος, μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Η προστασία του περιβάλλοντος και η εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», δήλωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος και συνέχισε: «Σήμερα δώσαμε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο δήμος μας πάρα πολλά χρόνια και τερματίσαμε την εικόνα εγκατάλειψης και παραμέλησης του ρέματος της Πικροδάφνης. Κινηθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά, προκειμένου να προφυλάξουμε το οικοσύστημα του ρέματος και να περιφρουρήσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Συνεχίζουμε και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την προστασία και αναβάθμιση του δημόσιου και δημοτικού χώρου, στην παραλία μας, στις γειτονιές μας και στο κέντρο της πόλης».