Η πόλη των Χανίων - Θέα από τους Τάφους Βενιζέλου στο Ακρωτήρι
Η πόλη των Χανίων - Θέα από τους Τάφους Βενιζέλου στο Ακρωτήρι

Το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης στέλνουν από κοινού ο Δήμος Χανίων και η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) που -συμμετέχοντας από 21 έως 29 Νοεμβρίου στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων»- οργανώνουν σειρά δράσεων με το πρόγραμμα να είναι απολύτως προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας Covid 19.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά είναι: Ενημέρωση και διαγωνισμός, διαδικτυακά, στη σχολική κοινότητα (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση), μέσω παιχνιδιών για τα «βιοαπόβλητα» και την κομποστοποίηση, ενημέρωση, για τους τρόπους μείωσης της ποσότητας τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια (βιοαποβλήτων), διαγωνισμός Poster/Ζωγραφιάς με θέμα: «Μείωση ή Επαναχρησιμοποίηση Βιοαποβλήτων – μπορούμε;», ενημέρωση για τα «αθέατα απόβλητα».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου σε όλες τις δημοτικές ενότητες δράση ανακύκλωσης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών με τη μέθοδο συλλογής πόρτα-πόρτα. Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί για όσους ενδιαφέρονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2821341600. Παράλληλα θα υπάρξει ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν τρόπους μείωσης και διαχείρισης των αποβλήτων.