INTRALOT
INTRALOT
INTRALOT
INTRALOT
Πηγή Εικόνας: intralot

Δεν έχουν τέρμα οι διοικητικές ανακατατάξεις στην γνωστή εταιρεία τεχνολογίας παιγνίων (τζόγου δηλαδή..) INTRALOT….

Μετά από σχεδόν 6 μόλις μήνες, αππχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ο Χρήστος Δημητριάδης.

Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) αναλαμβάνει και πάλι ο Πρόεδρος του ΔΣ και γνωστός επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης.

Η αλλαγή είναι αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών (κάποιοι μιλούν για προσωπικό στοίχημα…) του Σωκράτη Κόκκαλη να «γυρίσει» την πτωτική πορεία του άλλοτε γίγαντα των συστημάτων τζόγου, η οποία δυσκολεύεται τα τελευταία χρόνια. και βρίσκεται σε μια διαρκή πορεία αναδιοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Δημητριάδης αποτελεί από τα πιο πιστά και γνωστά στελέχη της INTRALOT, στο οποίο είναι γνωστό στην αγορά ότι έχει επενδύσει ο μεγαλομέτοχος, καθώς εργάζεται στην Intralot από το 2007. Από την προηγούμενη θέση του διαμόρφωσε την τεχνολογική στρατηγική του Ομίλου και διαχειρίστηκε την παροχή λύσεων και υπηρεσιών σε 47 περιοχές σε όλο τον κόσμο. Επίσης ανέπτυξε το εταιρικό σύστημα διαχείρισης ρίσκου, τα πλαίσια κυβερνοασφάλειας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και τα πλαίσια καινοτομίας και διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας. Σημειώνεται ότι έχει θητεύσει για καιρό και στο ΔΣ της εταιρείας ενώ έχει κάνει και Διεθνής Πρόεδρος της ISACA, μιας Παγκόσμιας Ένωσης Πληροφορικής, η οποία υπηρετεί στελέχη πληροφορικής σε περισσότερες από 180 χώρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της INTRALOT ο Σωκράτης Κόκκαλης «ευχαριστεί τον κ. Δημητριάδη για την μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στα μελλοντικά του καθήκοντα» και σημειώνεται ότι ο κ. Χρήστος Δημητριάδης θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες, οι οποίες διευκρινίζεται ότι θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Η INTRALOT αναπτύσσει συστήματα πληροφορικής για τυχερά παίγνια – και ενίοτε τα διαχειρίζεται – από το 1992, όπου διαχωρίστηκε από τη μητρική εταιρεία INTRAKOM του Σωκράτη Κόκκαλη και αναπτύχθηκε έκτοτε δυναμικά, φθάνοντας να έχει παρουσία σε 53 χώρες και να απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους. Πολλές φορές, βέβαια, ενεπλάκη σε πολιτικές και δικαστικές περιπέτειες, στην Ελλάδα (ΟΠΑΠ), στη Ρουμανία και αλλού, καθώς πολλές φορές οι «δουλειές» του τζόγου έχουν και άλλες πολιτικές ή επιχειρηματικές προεκτάσεις ή βρίσκονται στο στόχαστρο υποθέσεων διαφθοράς. Η εταιρεία «τρέχει» λοταρίες σε πολλές ανταγωνιστικές αγορές, απέναντι σε γίγαντες του χώρου, ακόμη και στις ΗΠΑ.

Η INTRALOT όμως φαίνεται ότι εν μέσω πανδημίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς πέρα από δομικές αδυναμίες και προκλήσεις έχει μπροστά της σημαντική πτώση στις εργασίες, η μετοχή της έχει χάσει σοβαρό μέρος της αξίας της και η ρευστότητά της δεν βρίσκεται στα καλύτερά της. Ωστόσο για πολλούς επενδυτές και παίκτες του χρηματιστηρίου, η ενεργός εμπλοκή του κατά-συρροή-επιχειρηματία-dealer Σωκράτη Κόκκαλη στο τιμόνι αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας, παρά την ηλικία του. Μένει να αποδειχθεί εκ νέου αν το αφεντικό θα τα καταφέρει και πάλι όπως θέλει…