Πηγή Εικόνας: ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ
Η Halcor, τομέας σωλήνων χαλκού της EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ AE, συνεχίζει το μεγάλο πανελλήνιο διαδικτυακό διαγωνισμό με τίτλο “Εγκαταστάτης της Χρονιάς” και επεκτείνει τη διάρκεια του μέχρι 31/12/2021. 
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 2020 αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του Economix, η πανδημία δυσκόλεψε τη διαδικασία του πρωτότυπου για τα ελληνικά δεδομένα διαγωνισμού.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στον ιστότοπο www.egatastatisxronias.gr και παροτρύνει τους εγκαταστάτες (υδραυλικούς, θερμοϋδραυλικούς και ψυκτικούς) να καταθέσουν το έργο τους με εγκατάσταση που πραγματοποίησαν ή θα ολοκληρώσουν στο διάστημα που διενεργείται ο διαγωνισμός και να διεκδικήσουν μεγάλα δώρα. 
Όπως είναι αναμενόμενο ο διαγωνισμός επιβραβεύει την χρήση χαλκοσωλήνων που είναι το βασικό ιστορικό προϊόν της Ελληνικής βιομηχανίας.
Η κριτική επιτροπή, θα αξιολογήσει τα έργα σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν αναρτηθεί στο microsite, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού Ε.Ι.Α.Χ., Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλλάδας Ο.Β.Υ.Ε., Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε., Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδας Ο.Ψ.Ε., και του Ποιοτικού Ελέγχου ΧΑΛΚΟΡ. 
Οι διαγωνιζόμενοι διεκδικούν το μεγάλο έπαθλο CITROEN BERLINGO VAN με εξοπλισμό επαγγελματικών ραφιών και τρία βραβεία με δώρο Τεχνολογίας, το iPhone XS, 64GB. Το βραβείο καινοτόμας μελέτης θα κερδίσει ένα Laptop Lenovo με ενσωματωμένο πρόγραμμα σχεδιασμού εγκαταστάσεων. 
Τα κριτήρια καθώς και ο τρόπος βαθμολόγησης για την ανάδειξη των νικητών
περιγράφονται στο έντυπο «ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» το οποίο και αναρτάται στον ιστότοπο
www.egatastatisxronias. 
Αξίζει για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τέτοια έργα, είτε νέα είτε ανακαίνισης, να δεί πως αξιολογεί μια κορυφαία εταιρεία την ποιότητα των εργασιών των μαστόρων που όλοι χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η επιβράβευση των πιο άρτιων τεχνολογικά
εγκαταστάσεων οι οποίες έχουν σα βασικό χαρακτηριστικό την εξοικονόμηση
ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Βασικό κριτήριο είναι η χρήση πιστοποιημένων χαλκοσωλήνων κατά ΕΝ 1057 για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και φυσικού αερίου και κατά ΕΝ 12735 Part 1- 
2 για εγκαταστάσεις κλιματισμού. Τα χρησιμοποιούμενα εξαρτήματα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα κατά EN 1254 Part 1-4. 
Μεταξύ των λόγων ακύρωσης του έργου και της συμμετοχής και μη αξιολόγησής του θα είναι η χρήση μη πιστοποιημένων υλικών.  
Απαραίτητο στάδιο για την αξιολόγηση του έργου και την βαθμολόγησή του είναι η
επίσκεψη στον χώρο του έργου και η αυτοψία αυτού εκ μέρους της κριτικής
επιτροπής.
Οι εγκαταστάτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος και να καταθέσουν το έργο τους έως και τις 29/12/2021. 
Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.egatastatisxronias.gr/