Φορτηγό ανακύκλωσης
Φορτηγό ανακύκλωσης
Φορτηγό ανακύκλωσης
Φορτηγό ανακύκλωσης
Πηγή Εικόνας: dedisa.gr

Άλλα 27 σύγχρονα απορριμματοφόρα για την ανακύκλωση προσθέτει, έως το 2022, στον στόλο των οχημάτων καθαριότητας ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ), με την οποία υπέγραψε σχετική σύμβαση. Ήδη παρέλαβε τα δύο και το αμέσως επόμενο διάστημα θα παραλάβει άλλα τέσσερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, το 2021 θα παραδοθούν στον Δήμο Αθηναίων άλλα 14 οχήματα και το 2022 τα τελευταία επτά, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τα νέα οχήματα είναι εξοπλισμένα με σύστημα ανάγνωσης καρτών αναγνώρισης και ταυτοποίησης των μπλε κάδων αλλά και σύστημα GPS. Από τα 27 απορριμματοφόρα, τα 15 είναι μεγάλα, τα έξι μεσαία και τα υπόλοιπα μικρότερα.

Επίσης, θα δοθούν από την ΕΕΑΑ στον Δήμο Αθηναίων και 4.000 μπλε κάδοι. Οι κάδοι, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα διαθέτουν κάρτα αναγνώρισης και ταυτοποίησης, ενώ σε περιπτώσεις βανδαλισμού και εμπρησμού θα αντικαθίστανται άμεσα από την ΕΕΑΑ.

Τέλος, η σύμβαση προβλέπει ότι η ΕΕΑΑ θα διαθέσει στα νοικοκυριά δωρεάν τσάντες για τη διευκόλυνση της διαδικασίας συλλογής των υλικών, ενώ ο Δήμος Αθηναίων θα συνδράμει με τη διανομή πόρτα-πόρτα ενημερωτικού υλικού καθώς και την παραχώρηση χρόνου σε ΜΜΕ, χώρου σε στάσεις λεωφορείων, δημοτικά κτίρια, κ.λπ.

«Το σχέδιό μας είναι σαφές και ξεκάθαρο. Ήρθε η στιγμή να αποκτήσει η ανακύκλωση πρωταγωνιστικό ρόλο με πραγματικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα της Αθήνας, σε κάθε γειτονιά. Και το 2021 είναι για την Αθήνα το έτος ανακύκλωσης», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.