Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Ψηφιακή ημερίδα στο στο πλαίσιο της «Ελληνογερμανικής Ημέρας για την Οικονομία και τις Επενδύσεις», διοργανώνει ψηφιακά, στις 13 Οκτωβρίου, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Την «αξιολόγηση» βασικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, που συγκεντρώνουν το κύριο βάρος της «ευθύνης» για την ανάπτυξη τη χώρας και, κατά συνέπεια, το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις, εγχώριες καθώς και ξένες, θα κάνει το ΙΟΒΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Γενικός Διευθυντής, του ΙΟΒΕ και Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Βέττας, θα προσεγγίσει το θέμα δίνοντας έμφαση στις βασικές προκλήσεις, αλλά και στις ευκαιρίες που κρύβει για κάθε υποψήφιο επενδυτή η ελληνική οικονομία και, εν συνεχεία, βασιζόμενος σε στοιχεία που συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε το ΙΟΒΕ ειδικά για το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, θα αναλύσει βασικούς κλάδους της εγχώριας αγοράς, αναδεικνύοντας τους λόγους για τους οποίους λογίζονται ελκυστικοί επενδυτικά.

Στο πλαίσιο, του σχετικού πάνελ, θα τοποθετηθούν ο Ιωάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών, οι οποίοι θα συζητήσουν με τον κ. Νίκο Βέττα για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης, τα αναγκαία φορολογικά ή άλλα κίνητρα, τους χρόνους αδειοδότησης και εκτέλεσης κάθε επένδυσης καθώς και τις σε εκκρεμότητα μεταρρυθμίσεις.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Χορηγοί της ψηφιακής εκδήλωσης είναι οι εταιρείες ALLIANZ, BAYER HELLAS, BOEHRINGER INGELHEIM ELLAS, DHL EXPRESS HELLAS και VERIDOS MATSOUKIS, οι οποίες στήριξαν και τη σχετική μελέτη του ΙΟΒE, καθώς και οι AEGEAN MOTORWAY, ERGO, JUWI HELLAS, LIDL HELLAS, ΣΧΣ Α.Τ.Ε.Ε, TÜV HELLAS (TÜV NORD) και V+O.